Samsung The Frame 2018: a megújuló képkeret TV

A Samsung továbbfejlesztett The Frame 2018 képkeret TV-je még több digitális műalkotást, megújuló felhasználói felületet, Bixby hangvezérlést és HDR10+ támogatást kínál.


A már idehaza is bemutatott és kapható Samsung The Frame lifestyle TV amikor éppen nem tévéként használják képkeretként szolgálhat olyan műalkotásosokhoz, amelyeket a felhasználók akár a márka Art Store online képtárából is beszerezhetnek.

A Samsung – egyelőre még csak az USA-ban – bejelentette a továbbfejlesztett „The Frame 2018” elnevezésű változatot, aminek él LED megvilágítású 4K UHD felbontású LCD képernyőjén ugyancsak művészi képek jeleníthetőek meg a beépített fényérzékelő révén a környezeti fényviszonyoknak megfelelő fényességgel, és a mozgásérzékelőnek köszönhetően csak akkor, amikor azt valaki tényleg láthatja is. A Samsung sajtóközleménye szerint, az Art Store jelenleg több mint 800 műalkotást kínál, köztük a The New York Times mintegy 30 nevezetes fényképet is.

Újdonságként a készülék már támogatja a HDR10+ nagy dinamikatartományú videoformátumot, amit a Dolby Vision jogdíjmentesen használható alternatívájaként éppen a Samsung dolgozott ki.

A The Frame 2018 gyors és könnyű beállítását és tartalomelérését segíti az úgynevezett „Effortless Log-in”, amivel a felhasználó Bluetooth kapcsolaton át továbbíthatja Wi-Fi és Samsung fiókja elérési adatait a telefonjáról a TV-re anélkül, hogy emlékezetből kellene újra beírnia jelszavait. A Samsung saját „Smart Hub” menüjében intuitív módon navigálhat a felhasználó a streaming szolgáltatások, a csatlakoztatott eszközök és az élő TV adások között, miközben az „Universal Guide” a nézők egyedi ízlése alapján segít eligazodni a tartalmak között.

Az új készülék a Samsung intelligens platformja, a „Bixby” révén a tulajdonosok beszédhang-utasításokkal hívhatják elő kedvelt műsoraikat és vezérelhetik a kompatibilis okos eszközeiket (világítást, hangprojektort, ajtózárat és egyebeket) a Samsung SmartThings IoT felületen.

A falra teljesen résmentesen felfüggeszthető képernyőhöz négyféle (fekete, fehér, dió és bézs fa) mágnesesen rögzülő keret közül lehet választani és van hozzá padlóállvány is. A képernyő és a külső „One Connect” doboz között egy szinte láthatatlan keskeny és áttetsző kábel továbbítja mind a tápellátást, mind a kép- és hangjeleket.

A The Frame 2018 140 és 164 centis (55 és 65 hüvelykes) képmérettel 1.999$ és 2.799$ (kb. 550.000 Ft és 770.000 Ft) ellenében kapható az USA-ban, de még nem tudni, hogy idehaza mennyibe kerül majd az új változat.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .