Panasonic: információk az új 3D LCD házi-mozi vetítőről

1. Oldal

A Panasonic első teljes HD 3D házi-mozi vetítője a PT-AT5000E kétmagos képprocesszorral és 480Hz képfrissítésű LCD panelekkel állítja elő a 3D képet, ami a VIERA 3D TV-khez is használatos aktív képzáró szemüvegekkel válik láthatóvá.
Európában PT-AT5000E az USA-ban PT-AE7000U típusszámmal várhatóan szeptemberben mutatkozik be a Panasonic házi-mozi vetítője, amely az első ismert 3D projektor fényáteresztő LCD panelekkel. A vetítő lényegi 3D vetítési technológiáit a Blu-ray 3D műsoros lemezek előállításában és a szabvány megalkotásában kulcsszerepet játszó Panasonic Hollywood Laboratory mérnökeivel együttműködve fejlesztették.

Panasonic_PT-AE7000-PT-AT5000.jpg
A PT-AT5000E optikai rendszere egy új 200 Wattos „Red-Rich” azaz vörösben gazdag lámpa és a jobb „résarányú” vagyis fényáteresztő képességű új LCD panelek jóvoltából nagyobb vörös fénysűrűséget és fényerőt produkál. A „Pure Contrast Plates”, a „Pure Color Filter Pro” és a „Dynamic Iris Pro” technológiák kombinációja 300.000:1 kontrasztarányt és 2.000 lumen fényáramot eredményez, amivel a vetítő fényesebb képet ígér kiváló színekkel és mély feketékkel finom árnyalati részletekkel.

A PT-AT5000E a bal- és jobbszem tartalmak szekvenciális vetítésével állítja elő a 3D képet. Egy a 480Hz-es képfrissítésű LCD panelekkel összehangolt „Overdrive” technológia jelentősen csökkenti a két szembe jutó képek közötti átlátást, vagy kettős képet. A vetítő újonnan fejlesztett kétmagos videoprocesszorával 2D és 3D jeleken egyaránt képes elvégezni az olyan képfeldolgozó és képjavító eljárásokat, mint a „Frame Creation” képtöbbszörözéses mozgásmegjelenítés-javítás, a „Detail Clarity Processor” képrészlet élesítés és mások.

A vetítő „3D Viewing Monitor” és „3D Picture Balance” funkcióival kényelmes 3D nézés állítható be. A 3D hatás ugyanis függ a képernyő méretétől és ezek a funkciók biztosítják, hogy a látott sztereoszkópikus hatás az elviselhető zónán belül maradjon. A 3D funkciók közé tartozik a 2D tartalmak 3D képekké konvertálása, ami öt különböző 3D effektmódban végezhető el.

A vetítő beépített infravörös jeladójával szinkronizált opcionálisan megvásárolható aktív képzáró szemüvegek azonosak a Panasonic VIERA 3D tévéihez is használtakkal. Külön külső IR jeladó is vásárolható, ha a beépített jeladó kb. 6 méteres hatótávolsága nem lenne elegendő.

A PT-AT5000E is rendelkezik lencsememória funkcióval, ami hat zoom/fókusz pozíciót tárolhat és a forrás videó képarányának érzékelésével automatikusan kapcsolhat a 16:9 és a 2,35:1 vetítéséhez beállított lencseállásra. Amúgy a kétszeres nagyításátfogású lencsével 3,6 és 7 méter közötti távolságból lehet 305 centis (120 inch) képet vetíteni, ami lencseeltolással függőlegesen 100 százalékkal, vízszintesen 26 százalékkal állítható el az optika tengelyétől.

A vetítőnek három x.v.Color és Deep Color jeleket is támogató 1.4a verziójú HDMI bemenete, a szoba világításának és a motoros vetítővászon működtetéséhez pedig két programozható 12V-os indítójel csatlakozója is van.

A PT-AT5000E rendelkezik egy intelligens lámpateljesítményt menedzselő rendszerrel is, ami úgy szabályozza a lámpa teljesítményét, ahogy az a megjelenítendő képtartalomtól függő fényességszinthez szükséges. A korszerű Panasonic digitális áramkör több mint 3 milliárd különböző képmintázatot analizálva határozza mag a szükséges meghajtó teljesítményt. Ez az eljárás akár 10 százalékkal is csökkentheti a vetítő teljesítményfelvételét, amikor a dinamikus írisz funkció be van kapcsolva. Az energia-megtakarítás mellett ez és a vetítő hatékony hűtése is hozzájárul ahhoz, hogy a lámpa élettartama normál üzemmódban 4.000 óra, gazdaságos üzemmódban 5.000 óra.

A PT-AT5000E 3.199 euro (kb. 865.000 Ft) ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba talán már szeptembertől.

Kapcsolódó link:

Panasonic: még idén megjelenik az új 3D házi-mozi vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .