Panasonic: még idén megjelenik az új 3D házi-mozi vetítő

1. Oldal

A Panasonic az InfoComm 2011 kiállítás alkalmával jelentette be, hogy „3D Ready Full HD” házi-mozi vetítőt fejleszt, amely a PT-AE4000 helyébe lép, de ennél többet nem tudni a várhatóan szeptemberben megjelenő projektorról
A 3D technológiák és termékek fejlesztésében élenjáró, de még a 3D tartalmak előállításában is érdekelt Panasonic számára presztízs okokból is fontos, hogy a 3D kamerák, 3D VIERA plazma TV-k és Blu-ray 3D lejátszók mellett 3D házi-mozi vetítő is szerepeljen kínálatában.

PT-AE4000.jpg
Az új Panasonic 3D házi-mozi vetítő a már lassan két éve kapható PT-AE40004200 modellt váltja, ami számos innovatív megoldást kínált, mint például a 2,35:1 képarányú cinemascope filmekhez beállított lencseállást (képnagyítást és élességet) eltároló lencsememória funkció. A Panasonic azt hangsúlyozza bejelentésében, hogy minden a kiváló képminőséget és az eredeti 3D képélmény visszaadását szolgáló technológiáját beleépíti majd az új vetítőbe, de további konkrét információkat közölt róla, ezért csak spekulációkra hagyatkozhatunk az alkalmazott vetítési és 3D képalkotási technológiát tekintve.

A még típusmegjelölését tekintve is ismeretlen vetítőről tehát csak annyit tudni, hogy teljes HD felbontású 3D kép előállítására lesz képes, és amennyiben a PT-AE4000 helyébe lép, feltehetően nem lesz annál sokkal drágább. Az is valószínűsíthető, hogy a gyártó VIERA 3D plazma TV-ihez is használatos aktív képzáró szemüveg segítségével állítják majd elő a 3D képet, tehát a vetítő is szekvenciális bal- és jobbszem képmegjelenítéssel működik majd. Az már bizonytalan, hogy a Panasonic új modelljében a professzionális vetítőiben használt DLP technológiát vagy az eddigi 3LCD technológiát alkalmazza majd. Az utóbbi mellet szólhat, hogy a Panasonic házi-mozi vetítőkben eddig használt LCD képmodulátor panelek gyártója, az Epson is az ősz során jelenik meg 3D vetítőivel, amelyek természetesen 3LCD projektorok lesznek.

Az új Panasonic 3D házi-mozi vetítő is az őszi CEDIA és IFA kiállításokon mutatkozik majd be a nyilvánosság számára, és feltehetően az év végétől lesz csak kapható.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: már kapható a PT-AE4000E házi-mozi vetítő
Panasonic: a PT-AE4000 új házi-mozi vetítő az IFA 2009-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .