Panasonic: itt a firmware-frissítés beszédhangvezérléshez

A legújabb firmware-frissítéssel a 2018-as Panasonic OLED és LCD TV-k vezérelhetővé válnak a Google Assistant illetve Amazon Alexa kompatibilis okos-eszközökről.


A korábbi ígéretnek megfelelően a Panasonic 2018-as OLED TV-k és 4K UHD LCD TV-k megkapják a Google Assistant illetve Amazon Alexa beszédhangvezérlést. Az ezt megvalósító 3.074 verziójú firmware október 30-án jelent meg a márka támogatói oldalán.

Az érintett készülékek között ott vannak az idehaza is forgalmazott FZ950 és FZ800 OLED TV modellek, valamint az összes „FX” (FX780, FX740, FX700, FX600) LCD TV széria modelljei is.

A 2018-as Panasonic TV-kbe nem építenek mikrofont, ezért azok beszédhanggal történő vezérléséhez szükség van kompatibilis Google Home illetve Amazon Echo okoshangszóróra vagy más hasonló funkciójú okos-eszközre. A cég nem adott ki listát a támogatott hangutasításokról, de feltételezhető, hogy ezek között a készülék be- és kikapcsolása mellett ott vannak az egyszerű lejátszási funkciók – például a lejátszás/lejátszási szünet) is.

A Panasonic korábban azt kommunikálta, hogy a Google Assistant illetve Amazon Alexa funkció kezdetben csak az Egyesült Királyságban és Németországban élő felhasználók számára elérhető, de az új firmware-frissítés minden európai készülékhez megjelent. Lehet, hogy az angol illetve német nyelvű utasításokat értő funkció eléréséhez a megfelelő régióra kell váltani. A beszédhangvezérlés a megfelelő Google Home és Alexa mobilalkalmazásokból engedélyezhető.

A 3.074 verziójú firmware a beépített online frissítési funkcióval vagy manuálisan telepíthető a fájlt USB pendrivera letöltve.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .