Pioneer: a 2011-es hálózati AV vevőerősítő alapmodellekről

1. Oldal

Az új Pioneer VSX-921 és VSX-1021 AV vevőerősítők hálózati kapcsolaton át Apple „AirPlay”, DLNA zenei fájltovábbítást valamint vTuner internetes rádióelérést is kínálnak, és szoftveresen is beállíthatóak.
Az új Pioneer VSX-921 és VSX-1021 persze tudják mindazt, amit a 2011-es AV vevőerősítő alapmodellek, de a hálózatra csatlakozás lehetőségének köszönhetően szélesebb körű hozzáférést biztosítanak különböző digitális műsortartalmakhoz, valamint korszerűbb, hatékonyabban használható felhasználói interfészt, beállítási lehetőségeket és plusz funkciókat is nyújtanak.

Pioneer_VSX-921.jpg
Az iPhone/iPad/iPod Touch mobilkészülékek digitális USB csatlakoztatása mellett a VSX-921 és VSX-1021 hálózati illetve Bluetooth kapcsolaton át is megszólaltat zenei bitfolyamokat. Az „AirPlay” zeneelérés mellett DLNA (v1.5) támogatással is képesek az új modellek zenefájlok lejátszására Etherneten vagy opcionális AS-WL300 vezeték-nélküli LAN adapteren keresztül. A VSX-921 96kHz/24-bites, a VSX-1021 192kHz/24-bites nagyfelbontású hangot fogadhat. A külön megvásárolható AS-BT200 Bluetooth adapterrel az erősítők alkalmassá válnak vezeték-nélküli zeneátvitelre, az új „Air Jam” alkalmazás pedig akár négy iPhone/iPad/iPod Touch mobilkészüléket tesz zeneszerverré.

A két új hálózati vevőerősítőben vTuner Internet Radio is működik, amivel internetes rádióállomások ezrei válnak elérhetővé. A képernyőn megjelenő kezelőfelülettel megválaszthatjuk a zeneformátumot, az állomás helyét, vagy egyszerűen megkereshetünk egy bizonyos rádióállomást.

Pioneer_VSX-1021.jpg
A VSX-921 és VSX-1021 már az új „iControlAV2” alkalmazással mobilkészülékről is vezérelhetőek. Ez a két vevőerősítő az első, amelyekben az új „AVNavigator” beállító szoftveralkalmazás működik. Az erősítők fizikai és szoftveres beállítására tervezett „AVNavigator” egy PC-n fut és két alkalmazásból áll. A „Wiring Navi” elnevezésűvel egy sor a rendszerhez csatlakozó hardverekre vonatkozó egyszerű kérdésre válaszolva az alkalmazás automatikusan a korrekt beállításokra módosítja a vevőerősítőt. Az „Interactive Manual” interaktív kézikönyvként egyrészt tájékoztat a vevőerősítő új funkcióiról (például a vevőerősítő előlapján megnyomva az ALC gombot közvetlenül a kézikönyv azon részéhez jutunk, ami az automatikus szintszabályzás funkciót magyarázza), másrészt a kézikönyv egy fejezetére kattintva a vevőerősítő adott funkciója magától be is kapcsol (például az FL Dimmer fejezetére klikkelve az előlapi kijelző elhalványul).

A VSX-921 és VSX-1021 főbb tulajdonságai:

• Kimeneti teljesítmény: 150W x 7 (6Ω, 1kHz, 1% THD)
1.4a verziójú HDMI 3D/ARC-vel (bemenet/kimenet): 4/1 (VSX-921), 5+1 előlapi/1 (VSX-1021)
• Továbbfejlesztett 9-sávos MCACC akusztikai kalibráció
• Phase Control Plus az LFE késleltetést korrigáló fázisillesztés
iPhone/iPad/iPod Touch és WAV, MP3, WMA kompatibilis digitális audió USB csatlakozás
• LPCM, MP3, WAV, AAC, WMA Lossless, Apple Lossless, FLAC fájllejátszás hálózaton keresztül
Air Jam, iControlAV2, AirPlay, DLNA v1.5, vTuner Internet Radio
• Bluetooth kész
• WLAN kész
• Advanced Auto Sound Retriever
• Sound Retriever AIR
• 2 és sokcsatornás PQLS precíziós digitális jeltovábbítás, (VSX-1021 esetében bitfolyam is)
• Jitter (jelbizonytalanság) csökkentő áramkör (VSX-1021)
• Analóg videó konvertálása HDMI-re
• 1080p videó felkonvertálás
• AVNavigator interaktív kézikönyv

Az új Pioneer hálózati AV vevőerősítő alapmodellek várhatóan már júniusban kaphatóak az alábbi árakon:
VSX-921 139.900 Ft,
VSX-1021 195.900 Ft.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: új Sound Wing hangsugárzók HVT technológiával
Pioneer: Air Jam, iControlAV2, AirPlay az új AV erősítőkhöz
Pioneer: a 2011-es AV vevőerősítő alapmodellekről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .