Panasonic: már kapható a PT-AE4000E házi-mozi vetítő

1. Oldal

A Panasonic új házi-mozi vetítője az elődmodellhez képest többek között jobb lámpával, nagyobb kontrasztaránnyal, intelligensebb lencse memória funkcióval, kifinomultabb képélesség és képinterpolációs technológiákkal, rendelkezik.
A Panasonic új teljes 1080p HD felbontású házimozi vetítője a PT-AE4000E4200 műszaki alapjait a PT-AE3000E-től örökölte, de számos finomítással, újítással sikerült javítani a teljesítményt és használhatóságot az elődmodellhez képest. Az IFA kiállításon csak előzetes információk álltak rendelkezésre az új vetítőről, de most, hogy kapható, már minden pontosan tudható róla.

PT-AE4000.jpg
A PT-AE4000E4200 új fényforrást, egy úgynevezett „Red-Rich”, azaz vörös összetevőkben gazdag lámpát kapott, ami jobb hatásfokú fényelőállítást tesz lehetővé. Az új vetítő 150%-kal világosabb képet tud elérni Cinema (Mozi) üzemmódban az elődmodellhez képest. Az új vetítő maximális fényereje továbbra is 1.600 lumen.

A „Pure Contrast Plate” optikai kompenzátor kristályos anyagát is átdolgozták a mérnökök, ami így jobban illeszkedik az LCD képmodulátor panel tulajdonságaihoz. Ennek eredményeként az új vetítő tökéletesebben blokkolja nem kívánat fényszivárgást és sikeresen növelték a kép dinamikatartományát. Az új vetítő dinamikus fényszabályzó írisszel 100.000:1 kontrasztarányt tud elérni.

A „Pure Color Filter Pro” optikai színszűrő az új UHM lámpa fényének spektrumát optimalizálva mélyebb feketék és nagyobb tisztaságú elsődleges színek (vörös, zöld és kék) előállítását teszi lehetővé. A pixelek közötti látható réseket továbbra is a „Smooth Screen 5” technológia küszöböli ki, a nagypontosságú lencserendszer pedig kifogástalan nagyfelbontású képet eredményez.

A továbbfejlesztett „Detail Clarity Processor 3” frekvenciakarakterisztikától függően beavatkozó képfeldolgozó áramkör az egyes képrészleteknek kölcsönöz természetes és valósághű élességét. Az új „Frame Creation 2” képinterpolációs technológia a gyors mozgások elmosódását csökkentendő az 50Hz-es képváltású PAL videojelből megkétszerezett 100Hz-es, a másodpercenként 24 képkockás (24p) képjelekből pedig megnégyszerezett 96 Hz-es képfrissítésű mozgóképet állít elő.

Az új vetítőben is hullámforma monitoron kalibrálható, hogy a kapcsolódó video-jelforrástól függően teljesen ki legyen használva a kép dinamikatartománya. A gammagörbe tetszőleges módon állítható be egy grafikus kezelőfelületen, az új „Cinema Color Management Premium” színkorrekciós rendszer pedig rendkívül rugalmas színbeállítást biztosít. A képbeállítás során elvégzett módosítások képre gyakorolt hatását az új vetítőnél is két részre osztott képernyőn lehet követni.

A PT-AE4000E4200 új intelligens „Lens Memory” funkció hat különböző zoom és fókusz pozíciót képes eltárolni és előhívni gombnyomásra vagy a bejövő videojel képarányát automatikusan érzékelve, hogy a 4:3, 16:9 vagy 2,35:1 arányú vetített képek magasságban mindig teljesen kitöltsék a vásznat. A vetítő elhelyezését továbbra is a kétszeres nagyításátfogású és széles tartományú képeltolást biztosító mozgatható lencse könnyíti meg.

PT-AE4000_csatik.jpg
A PT-AE4000E4200 a szokásos analóg videó és PC bemenetek mellett három Deep Color és x.v.Color kompatibilis 1.3-as verziójú HDMI bemenettel is rendelkezik. Újdonság a két 12V-os indítójel (Trigger) be/kimenet, ami a menüből állítható módon vásznat, függönyt mozgathat, világítást szabályozhat.

Az új vetítő intelligens teljesítménymenedzselő rendszerrel a megjelenítendő képnek megfelelően szabályozza a lámpa fényerejét, ami csak akkor maximális, ha az adott jelenetben a teljes fényáramra szükség van. A rendszer így akár 10%-kal is csökkentheti a vetítő által felvett teljesítményt.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: kész a 127 centis teljes HD 3D plazmaképernyő is
Panasonic: új 147 és 165 centis V sorozatú VIERA plazma TV-k
Panasonic: a PT-AE4000 új házi-mozi vetítő az IFA 2009-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .