Panasonic új, „4 az 1-ben” kombija és két további DVD/HDD felvevő újdonsága (Frissítve)

1. Oldal

Az új Panasonic DMR-EH80V „4 az 1-ben” felvevője 200 GB-os merevlemezt, VHS-re és DVD-re rögzítést, valamint SD kártyaolvasót kínál. Az új DMR-ES20 és DMR-EH602559 pedig DV bemenettel is rendelkezik
A Panasonic DMR-EH80V beépített 200 GB-os merevlemeze, VHS kazettás és DVD író/olvasó meghajtói között minden irányban (tehát 6-féle módon) lehetséges az átírás a „One-Touch 6-Way Dubbing” gomb megnyomására – hacsak nem másolásvédett műsorról van szó. Az akár több VHS vagy S-VHS kazetta, esetleg más DVD lemezek műsortartalma a méretes merevlemezre írva, ott egyszerű módon megszerkesztő, majd DVD lemezre archiválható. A negyedik forrás az SD kártya lehet, melyről például a digitális fényképezőgép által készített képek nézhetőek meg illetve tárolhatóak a merevlemezen vagy egy DVD lemezen.

DMR-EH80V_3 copy.jpg
Mint minden új DIGA felvevő a DMR-EH80V is felvételre kész a bekapcsolását követő 1 másodpercen belül. LP üzemmódban a múlt évi modellekhez képesek kétszer élesebb, részletgazdagabb 500 soros függőleges képfelbontásra képes, és új 12-bites, magasabb mintavételezési frekvenciájú videó A/D konvertere révén a legapróbb részletek megörökítését és nagymélységű, egyenletes kép felvételét teszi lehetővé.

A DMR-EH80V képes felvételt készíteni és DVD-RAM, DVD-R, DVD+R és DVD-RW (videó formátum) lemezekre, és lejátssza ill. kezeli a DVD-RAM, DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD-Audio, DVD-Video, SVCD, Video CD, Audio CD (CD-DA), és CD-R/RW formátumú lemezeket illetve ezek lévő MP3/JPEG állományokat.

A készülék rendelkezik a DVD-RAM formátum minden előnyével: az egyidejű felvétel és lejátszás, a véletlen elérés, a csúsztatott idejű lejátszás (Chasing Playback), a lemezen történő szerkesztés, és a TV műsorok, álló- és mozgóképek azonos lemezen történő rögzítését lehetővé tévő többformátumú adat-kompatibilitás funkcióival.

A DMR-EH80V beépített 200 GB-os merevlemezén akár 355 órányi felvétel tárolható, a felhasználóbarát „Smart Wheel” távvezérlő segítségével, pedig soha nem látott gyorsasággal kereshetőek meg és játszhatóak le a felvett műsorok (200x-os sebességű gyorskeresés és gyorsított lejátszás közbeni keresés). A „GUIDE Plus+” elektronikus műsorkalauz (EPG) rendszerrel gyerekjáték lesz – majd ha nálunk is működni fog – a TV-műsorok felvétele, programozása.

Két további DIGA DVD felvevő is megjelenik a közeli jövőben, melyek már kapható modellek DV bemenettel ellátott változatának tekinthetőek (ezekről a „Panasonic DIGA DVD felvevő újdonságok” címmel adtunk hírt). A már kapható DMR-EH602559 az előlapi DV bemenetén kívül mindenben megegyezik a most akciósan kínált DMR-EH502505-el, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy 80GB helyett 200GB-os HDD-t építenek bele. A DMR-ES20-at sem igen lehet kívülről megkülönböztetni a DMR-ES102459-től, egészen addig, míg le nem hajtjuk az előlapi bemeneteket rejtő ajtót, mert a mögött nemcsak AV és S-Video csatlakozókat, de DV bemenetet is találunk.

A DMR-EH80V szeptember környékén érkezik és ára előreláthatóan 220.000 Ft körül alakul majd, a DMR-ES20 augusztustól lesz kapható várhatóan 84.990.- Ft-os fogyasztói áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .