Panasonic: új VIERA plazma TV-k megújult technológiákkal

1. Oldal

V-REAL gyűjtőnévvel illeti a Panasonic innovatív képjavító technológiáit, s büszke rá, hogy a bemeneti videojel feldolgozó processzortól a meghajtón át, a panelekig mindent maga állít elő.

Az új VIERA plazma TV-k legfontosabb technológiai újdonságai az alábbiakban foglalható össze:

Új V-REAL képfeldolgozás, mely egy új digitális processzor chipkészlettel a nagyfelbontású, akár 1080p videojeleket eredeti formátumukban, lekonvertálás, vagyis minőségromlás nélkül dolgozza fel. A szabványfelbontású videojeleket ugyanakkor egy digitális újrafeldolgozó processzor konvertálja fel, a HD minőségét megközelítő részletességűre. A nagypontosságú képjel feldolgozása éles és tiszta képeket garantál. Az új V-REAL meghajtó elektronikák számos további képjavító technológiát nyújtanak, jobb kontrasztot, több árnyalati lépcsőt és zajtalanabb képet biztosítanak. Ezek az alábbiak:

– A V-Real Gamma vezérlés maximum 11,5 bites videofeldolgozásának köszönhetően 3072 azonos árnyalati lépcsővel, 29 milliárd szín reprodukálását teszi lehetővé.
– A továbbfejlesztett 3D színmenedzselő rendszer precíz, háromdimenziós vezérlést ér el a színkülönbségek síkján és a világosság tengelyében.
– A kontrasztmenedzselő rendszer minden jelenetben a képekhez illeszkedően optimalizálja a kontrasztot.
– A mozgóképek zajcsökkentés áramköre (Motion Pattern Noise Reduction circuit) érzékeli és különválasztja azokat a mozgó formákat, amik zajt okozhatnak a képen zajló mozgásoktól, és finombeállítással tökéletesíti a képminőséget.
– Az alképpont (Sub Pixel) vezérlés kiküszöböli átlós vonalak csipkézetségét, és simább éleket hoz létre.

TH-50PV600E.jpg
A V-REAL technológiák sorába tartozik az új, nagyobb hatékonyságú 9. generációs plazma panel is, mely megjeleníti a videojelet, miután azt a processzor és a meghajtó elektronikák feldolgozták. A hatékonyság növekedése a panel gyártásához felhasznált anyagok, köztük a cellákban lévő gáz fejlesztésének, és a bordázat illetve az elektródák alakja javításának köszönhető. A cellákban lezajló stabil és gyors gázkisülés teszi lehetővé a képpontok kioltásának precíz vezérlését. Ezek a tulajdonságok együttesen fontosak a fényerő és az energiahatékonyság szempontjából is.

Két további eredeti Panasonic technológia – a Real Black Drive System, és az új Deep Black Filter feketeszín szűrő – segítségével kivételesen mély feketék és maximálisan 10.000:1 kontrasztarány érhető el a képek sötét részein.

A kép mellett természetesen az új VIERA plazma TV-k hangját is javították. A felső kategóriás modellek 31 Watt zenei teljesítményű, és SRS TruSurround XT térhangzású hang előállítására képesek.

Újdonság a HDAVI vezérlés, mely a HDMI csatlakozáson keresztül nemcsak a digitális audio- és videojel átvitelt oldja meg, de vezérlőjelek továbbítását is a két digitális berendezés között. A Panasonic HDAVI kompatibilis komponenseinek használatával az egész házimozi-rendszer a távirányító egyetlen gombjával bekapcsolható, és azonnal megkezdhető a lejátszás. A megfelelő DIGA DVD felvevő használata is egyszerűbb. Ha az lejátszásra kapcsol az új VIERA TV videobemenete automatikusan erről várja a jelet.

Az összes új VIERA plazma TV rendelkezik digitális hang- és képjel fogadására alkalmas HDMI bemenettel, mely nagyfelbontású (720p, 1080i) videojel formátumokat is fogad.

A PV600 modellszámozású csúcsmodelleken SD memóriakártya nyílást is találunk, melyen keresztül digitális (JPEG) fotók és videók (MPEG4) tekinthetőek meg, illetve utóbbi formátumban rájuk a TV adása is rögzíthető.

A PV600-as és PV60-as sorozatú készülékek a megfelelő képfelbontás okán HD-ready minősítésűek, és van rajtuk VGA PC monitorbemenet is.

HD felbontású modellek:
TH-50PV600E, TH-42PV600E, TH-37PV600E
TH-50PV60E, TH-42PV60E, TH-37PV60E
SD felbontású modellek:
TH-42PA60E, TH-37PA60E


DVB-T digitális tunerrel rendelkező modellek hazai forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .