Philips: 7000-es LCD TV-k igényes műszaki tartalommal és stílusos külsővel

1. Oldal

A Philips 2008-as felső-középkategóriás 7600-as és 7400-as „Design Collection” LCD TV-i a szembetűnő egyedi formaterv mellett minőségi képet ígérnek, és a modellek többségében az Ambilight hangulatvilágítás is megtalálható
A 81, 94, 107 és 119 cm-es (32, 37, 42 és 47 inch) képátlójú 7000-es LCD TV-k külseje a Philips új, egységes „Design Collection” elnevezésű szórakoztatóelektronikai termékportfólió formatervét követik. A 7600-as típusszámú modellek képélményét a gyártó kétcsatornás Ambilight 4 hangulatvilágítása gazdagítja. A hátlap két oldalába épített nagyteljesítményű LED-ek a képernyőn megjelenő meghatározó színeket pontosan követő fényudvart hoznak létre a készülék mögötti falon, ami a képet kiterjesztő hatása mellett a tévézést is pihentetőbbé teszi.

A 81 centis (32 inch) modellek kivételével a 7000-es TV-k mindegyikébe 1080p teljes HD felbontású LCD panelt építenek. A készülékekben a Pixel Plus 3HD Engine képprocesszort alkalmazzák, mely pixelszintű képfeldolgozó és képjavító technológiáját valósít meg. A HD Digital Natural Motion technológia felméri a képen zajló elmozdulásokat és megfelelően korrigálja a képsorokat, kiküszöbölve a filmalapú képtartalmak 2-3 „pull down” képlebontásának következtében gyakran tapasztalható rángatózást. Az összes Philips 7000-es készülék képes fogadni és kezelni a 1080/24p jelformátumot is.

42pfl7603d.jpg
A 7403-as modellszámú készülékek mindegyike megkétszerezett 100Hz Clear LCD technológiával frissíti a képeket, ami éles mozgókép-megjelenítést biztosít. A készülékek úgynevezett észlelt élelmosódás-szélességgel (BEW) mért válaszideje így 3 milliszekundum.

A 7000-es készülékekben beállítás-asszisztens segítségével, a képernyőn megjelenő osztott képek illetve a készülékből megszólaló hangminták közül választva egyszerűen állíthatja be a felhasználó a neki tetsző képet és hangot.

A 7000-es LCD TV-k a SCART, komponens videó, kompozit videó és S-Video bemenetek, valamint a megfelelő audiobemenetek mellett négy 1.3a verziójú HDMI bemenettel is rendelkeznek, mely utóbbiak kompatibilisek a gyártó által „EasyLink” elnevezéssel illetett HDMI-CEC vezérlési funkcióval. A készülékeken analóg és digitális (koaxiális) audiokimenetek is vannak. Az USB csatlakozón át pedig MP3 és JPEG fájlok is lejátszhatóak.

Az analóg vevőegység mellé DVB-T vevőegységet is építenek 7000-es TV-kbe.

Kapcsolódó linkek:

Philips: már kaphatóak az új innovatív és kifinomult 9000-es LCD TV-k
Philips: kiszállás a plazma üzletből 2009-től?
Philips: kivonulás az észak-amerikai TV üzletből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .