Sony: az USA-ban már kapható a BDP-S350 Blu-ray Disc lejátszó

1. Oldal

A Sony BDP-S350 399 dollárért (kb. 57.400 Ft) kapható az USA-ban, de a lejátszó egyelőre csak a BonusView funkciókat tudja a BD-Live lehetőségekre csak egy későbbi firmware frissítést követően lesz alkalmas.
A Sony BDP-S350 tehát már rendelkezik az internetre csatlakozást biztosító Ethernet csatlakozóval, de ez egyelőre csak a majdani rendszerszoftverek letöltésének lehetőségét biztosítja. A gyártó azt ígéri, hogy még idén kész lesz az a firmware frissítés, mely az internetes műsortartalmakhoz való hozzáférést és az azok kezelését biztosító BD-Live funkciót implementálja. A lejátszón egy USB port is van melyhez külső flash memória vagy merevlemezre csatlakoztatható ugyancsak a BD-Live funkciót szolgálva.

Az új lejátszó „quick start-up” üzemmódban néhány másodperccel gyorsabban áll készen a lemezek lejátszására.

Sony_BDP-S350.jpg
A BDP-S350 a DVD lemezek lejátszására már a gyártó új „Precision Cinema HD” felskálázó technológiáját alkalmazza, mely a szabványfelbontású (480i) jelből 1080p jelet állít elő és ad ki a HDMI kimeneten. A lejátszóban az ugyancsak új „Precision Drive HD” lemezmeghajtás működik, mely érzékeli és korrigálja a háromdimenziós lemezremegést, és stabilizálja a meghajlott vagy karcos Blu-ray Disc és DVD lemezek lejátszását.

Az új lejátszó a 24p képtartalmak mellett támogatja a természetesebb és élénkebb színeket produkáló x.v.Color (xvYCC) színtérkódolású AVCHD lemezek lejátszását is. A modell kompatibilis a BDMV és BDAV módban írt BD-R/RE, a DVD+R/RW, DVD-R/RW, CD, CD-R/RW (CD-DA formátumú) lemezekkel, és képes megjeleníteni az írható DVD/CD lemezekre írt JPEG fájlokat is.

A BDP-S350 a Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus hangformátumokat dekódolja, és ezen valamint a DTS-HD High Resolution és Master Audio Audio hangsávok bitfolyamaikat kiadja.

Az új Sony Blu-ray lejátszó környezetvédelmi szempontból is dicséretet érdemel. Csomagolásához a kisebb készülékméret miatt kevesebb anyag szükséges, szállítása gazdaságoabb, lejátszáskor 21%-al, készenléti állapotban 43%-al kevesebb teljesítményt fogyaszt.

Az egyelőre nem ismert, hogy a BDP-S350 mikor és mennyiért kerül az európai és a hazai boltokba.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: négy új Blu-ray Disc lejátszó még 2008-ban
Itt az első teljesen régiókód-mentesített Blu-ray lejátszó
11 kínai gyártó kaphat Blu-ray licencet?
Denon: megfizethetőbb árú Blu-ray lejátszó lesz a DVD-1800BD
Marantz BD8002: luxuskategóriájú Blu-ray Disc lejátszó 2008 végére
Sony: az első Blu-ray Disc lejátszók BonusView és BD-Live funkciókkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .