PlayStation: videoletöltés egyelőre csak az USA-ban

1. Oldal

A videojátékok E3 szakkiállítása alkalmával a Sony is bejelentette új, 80GB-os PlayStation 3 konzolját, és elindította videoletöltő szolgáltatását is az USA-ban, utóbbira viszont Európának 2009-ig még várnia kell.
PS3_2.jpgA Sony Computer Entertainment Europe elnöke David Reeves egy az európai sajtó számára tartott tájékoztatón megerősítette, hogy a PlayStation 3 (PS3) 80GB-os merevlemezzel rendelkező változata Európában augusztus 27-én jelenik meg 399 eurós (kb. 92.000 Ft) áron. „Szeptember közepétől december végéig promóciós csomagokat állítunk össze különböző árakon” mondta Reeves. A 80GB-os változat a 40GB-ost váltja fel, de az utóbbi árát nem csökkentve fogják a megmaradt készletet kifuttatni.

A Sony másik fontos bejelentése a Playstation Network videoletöltő szolgáltatás elindítása volt, ami filmek és tévésorozatok letölthetését teszik lehetővé a PS3 illetve PSP tulajdonosok számára kölcsönzési illetve vásárlási céllal.

A korábbi hírekkel szemben azonban nemcsak a Sony Pictures filmjei lesznek elérhetőek a szolgáltatás jóvoltából, de a Fox, az MGM, a Lions Gate, a Warner, a Disney, a Paramount, a Turner és a Funimation alkotásai is.


A Playstation Network letölthető kínálatában szabványfelbontású és nagyfelbontású tartalmak egyaránt elérhetőek. A tévésorozatok epizódonként 1,99 dollárért (kb. 290 Ft), a filmek 2,99-5,99 dollár (kb. 435-870 Ft) között kölcsönözhetőek, és 9,99-14,99 dollárba (kb. 1.450-2.200 Ft) kerül, ha valaki meg akarja vásárolni azokat. A filmek PS3-on és/vagy PSP-n játszhatóak le, és több készülékre is feltehetőek egyidejűleg.

A szolgáltatás Európában csak valamikor 2009-ben indulhat be.

Kapcsolódó linkek:

Microsoft: új Xbox360 interfész és további Xbox Live letölthető tartalmak
PlayStation 3: az USA-ban indulhat a letöltés, de csak Sony Pictures filmekkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .