Philips BDP9500, BDP7500: új csúcskategóriás Blu-ray lejátszók

1. Oldal

A Philips az IFA 2009 kiállításra időzítve kezdi el forgalmazni két új alumínium házba épített Blu-ray Disc lejátszóját, amelyek számos videó, kép és hangformátumot kezelve médialejátszóként is megállják helyüket.

Az IFA 2009 kiállításon bemutatkozó két új csúcskategóriás Philips Blu-ray lejátszó természetesen alkalmas a 1080p felbontású és akár másodpercenként 24 képkockás (24p) filmformátum lejátszásra, valamint a szabványfelbontású DVD-k felskálázására is. A Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS-HD Master Audio hangformátumokat mindkettő kiadja HDMI kimeneten bitfolyamként illetve dekódolva LPCM jelként, vagy akár 7.1 csatornás analóg audiokimeneten át.

Egyedi funkciója a BDP7500, BDP9500 lejátszóknak, hogy a mellékelt távirányítóval el lehet csúsztatni a feliratozást a képen, ami főleg a gyártó Cinema 21:9 LCD TV-jének képernyője esetében hasznos, mivel e nélkül nem is lennének láthatóak a feliratok.

Mindkét lejátszó BD-Live (Profile 2.0) funkciója révén hozzáfér online extra tartalmakhoz, amiket beépített 1 GB-os memórián tárolnak, és alkalmas H.264, VC-1, MPEG2, DivX Ultra, AVCHD, WMV, XviD, JPG, MP3, AAC, WMA és PCM médiafájlok lejátszására is, akár az előlapi USB 2.0-ás bemenetükhöz csatlakoztatott flash memóriáról is.

Philips_BDP7500.jpg
A „kifinonult ezüst” és „fekete selyem” színváltozatokban kapható BDP7500 előlapjának kezelőszervei érintésvezéreltek, és egy távirányítóval vezérelhető a készülék a többi EasyLink (HDMI-CEC) kompatibilis termékkel.

Philips BDP-9500.jpg
A Philips Blu-ray lejátszók kínálatának csúcsán az új BDP9500 áll, amely további építési és technológiai megoldásokkal még jobb képet valamint hangot ígér. A lejátszóban egy „Qdeo (Kyoto-G2)” pixel alapú videoprocesszor működik, ami még a Blu-ray lemezek videotömörítésénél is előforduló képzajokat és képi mellékhatásokat is csökkenti, fokozza a színeket, javítja a kontrasztot, finomítja a képrészleteket és emeli a kép mélységérzetét. A „Qdeo” mindenféle videojelforrással, a Blu-ray, DVD lemezekkel és még a gyenge minőségű internetes videókkal is működik.

A hangminőség javítását szolgálják a csúcslejátszóban alkalmazott Burr-Brown D/A konverterek és az audio szekció külön toroid transzformátoros tápegysége. Az erős, 3 mm vastagságú alumínium ház és az aranyozott csatlakozók is hozzájárulnak a BDP9500 optimális működéséhez.

A BDP7500 már szeptembertől 300 euróért (kb. 81.000 Ft), a BDP9600 pedig novembertől 550 euróért (kb. 150.000 Ft) kapható.

Kapcsolódó linkek:

Philips: a 2009-es 9000-es sorozatú LCD TV-k
Philips Net TV: egyszerű internetelérés a TV készülékkel
Philips BDP3000, BDP5000, BDP7300: új Blu-ray lejátszók
Philips: bemutatták a Cinema 21:9 LCD TV-t

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .