Philips Net TV: egyszerű internetelérés a TV készülékkel

1. Oldal

Követve a trendet a Philips idei csúcskategóriás televíziói is multimédiás készülékek lesznek már, és bővülő tartalomszolgáltató partnerei révén a Net TV egyszerű és gyors hozzáférést biztosít szórakoztató és információs weboldalakhoz.

A Panasonic VIERA CAST, a Samsung Internet@TV és a Sony AppliCast funkciókhoz hasonlóan a Philips Net TV is internetes tartalmak a TV képernyőjén való megjelenítését teszi lehetővé.

A Net TV jóvoltából a TV képernyőjének felbontására optimalizálva, a lehető legjobb látványélményt biztosítva jeleníthetőek meg az internetes tartalmak, melyeket a TV távirányítójával könnyedén lehet elérni. S mindehhez természetesen nincs szükség sem külön számítógépre, sem külső vevőegységre, sem bármiféle szolgáltatás előfizetésére.

Philips_Net_TV.jpg
A Philips a Net TV funkciót először az idei 9000-es és 8000-es sorozatú TV készülékeibe, valamint a nagy hírverést kapott Cinema 21:9 modellbe (hivatalos típusszáma: 56PFL9954H) építi be. Amennyiben ezek a készülékek Ethernet kábelen vagy Wi-Fi-n keresztül az internetre csatlakoznak (a 9000-es sorozatú modellek és a Cinema 21:9 az utóbbira is képesek) a Net TV helyi startoldala automatikusan előáll.

Első megvalósításában olyan információs és szórakoztató weboldalak választékát kínálja a Net TV, amely híreket, közlekedési híreket, időjárás-jelentést, online árverést, kapcsolati hálózatot, játékot, foto albumot, felhasználók által előállított videós tartalmakat tesz elérhetővé. A dedikált és testreszabott weboldalakat számos európai partner szerkeszti, és egész Európának készülnek (reméljük, ebbe hazánk is beletartozik). A YouTube, TomTom, eBay, MeteoGroup, Funspot, MyAlbum.com és Netlog mellé további partnerek jelentkezését várja a Philips (legutóbb a tunin.fm és a Wannahaves csatlakoztak).

A páneurópai szolgáltatások mellett a Net TV országonként helyi weboldalak széles választékát is kínálja majd. A kutatások ugyanis azt mutatják, hogy a fogyasztók az angol nyelvű páneurópai információk mellett a helyileg fontos tudnivalókat is keresik saját nyelvükön. Például Hollandiában, Belgiumban, Németországban vagy Franciaországban a Philips helyi hírekkel, időjárással, utazással és sporttal kapcsolatos információkat nyújtó partnerekkel szándékozik kapcsolatot kialakítani.

A Net TV által megjelenített weboldalak tévénézéshez optimalizálása olyan nyílt IP-TV formátumon (OIF szabványok) alapszik, mint a CE-HTML (CEA-2014 Web4CE).

A Philips Net TV funkcióra képes készülékei a hálózati csatlakozás és a DNLA kompatibilitás révén arra is alkalmasak, hogy az otthoni hálózaton keresztül kapcsolódó szerver funkciójú készülékekről származó videókat, fotókat jelenítsenek meg, illetve hangfájlokat szólaltassanak meg.

Kapcsolódó linkek:

Philips BDP3000, BDP5000, BDP7300: új Blu-ray lejátszók
Philips: bemutatták a Cinema 21:9 LCD TV-t

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .