Philips: megszűnik a 3D megoldások fejlesztése

1. Oldal

A Philips a vártnál lassabb piaci befogadással és a nehéz piaci körülményekkel indokolja a 3D képernyők és tartalom-előállító eszközök fejlesztésének beszüntetését.
Egy holland weboldalnak nyilatkozó illetékes szerint az úgynevezett autosztereoszkópikus 3D képernyőket fejlesztő Philips 3D Solution beszünteti tevékenységét. A 3D képet lentikuláris lencsékkel megjelenítő, ezért szemüveg nélkül élvezhető, legutóbb már 142 centis (56 inch) képátlójú LCD képernyők a WOWvx technológia révén képesek a térhatású kép előállítására.

Philips_3D_TV2.jpg
A Philips 3D divíziója főleg az üzleti szektor számára szállított képernyőket és más megoldásokat, de a végső cél a nappalik meghódítása lett volna. A cég azonban úgy ítéli meg, hogy ez sokkal tovább tartana, mint eredetileg gondolták. A tömeges elterjedés késlekedése, a piac alakulása és az LCD iparág nehézségei miatt a Philips úgy döntött leállítja a 3D területen folytatott tevékenységét.

A Philips egyébként csak az idei első negyedévben 74 millió euró (kb. 21,7 milliárd Ft) veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

Kapcsolódó linkek:

Philips: új 132 centis 3D képernyő WOWvx technológiával
Philips 107 centis 3D LCD képernyők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .