Pioneer: négy új 2009-es alap- és középkategóriás AV vevőerősítő

1. Oldal

A Pioneer összes új AV vevőerősítője rendelkezik már jelismétlős HDMI csatlakozással, a belépő modellt kivéve már mindegyik képes a HD hangformátumok bitfolyamainak dekódolására és digitális iPod/iPhone összekötésre USB porton át.
A Pioneer új 2009-es AV vevőerősítői közül még a belépő modell VSX-519V is jelismétlős 1.3-as verziójú HDMI csatlakozással rendelkezik, minek révén egy kábelen keresztül képesek fogadni a digitális HD videojeleket és audiojeleket. Természetesen mindegyik alkalmas a finom színfelbontású Deep Colour és a valósághű színeket leíró x.v.Colour jelek továbbítására, valamint a képet és hangot szinkronizáló Lip Sync funkcióra is. A VSX-819H, a VSX-919AH és a VSX-1019AH a legkorszerűbb hangformátumok, köztük a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio bitfolyamok beépített dekódolására is alkalmasak.

VSX-519V.jpg
A VSX-519V kivételével mindegyik új modellhez dinamikus iPod/iPhone csatlakoztatási megoldást terveztek, és javítottak a lejátszás minőségén is. Külön dokkoló egység nélkül, az erősítőkhöz mellékelt adapter kábellel köthetjük az iPod/iPhone médialejátszót a többformátumú előlapi USB porthoz, amely egy sor MP3 zenei fájlt képes kezelni, JPEG képek fogadására is alkalmas, és gond nélkül navigálhatunk, választhatunk lejátszási listát ezen keresztül. A tiszta hangot garantáló közvetlen digitális átvitel mellett az iPod/iPhone adapter kábellel kompozit videojel is csatlakoztatható a VSX-919AH és a VSX-1019AH modellek előlapi bemeneteihez. Az utóbbiak egyszerű csatlakoztatás mellett új intuitív és friss kinézetű grafikus felhasználói kezelőfelületükkel egyszerű navigációt biztosítanak.

A Pioneer mind a négy új modellbe beépíti a tömörített hanganyagok hangminőségét fokozó „Advanced Sound Retriever” és „Auto Level Control” hangjavító technológiákat. Míg az előbbi tömörített hangfájlokból sokszor eltávolított kritikus hangösszetevőket állítja vissza, az utóbbi a sokszor váltakozó hangerőszinteket egyenlíti ki. A VSX-919AH és a VSX-1019AH modellekben a fenti technológiák továbbfejlesztett sokcsatornás változatai működnek.

VSX-919AH.jpg
Az új modellek közül a VSX-919AH és a VSX-1019AH képesek a bejövő analóg videojeleket más analóg kimeneti videojellé vagy HDMI kimenetükön felkonvertált digitális videojellé átalakítani. A VSX-1019AH az összes bejövő videojel 1080p felskálázását is tudja.

Az új AV vevőerősítők mindegyike alkalmas egy második zóna, vagyis egy másik helyiség hanggal való ellátására, a VSX-919AH és a VSX-1019AH „Zone2” kompozit videojel kimenettel is rendelkezik. Az utóbbi modellekhez HDMI-n keresztül valamely PQLS, azaz precíziós kvarc-záródó rendszerrel kompatibilis Pioneer Blu-ray lejátszót csatlakoztatva tökéletes CD lejátszás valósítható meg. Ez a technológia ugyanis kiküszöbölve a digitális jelek időzítési bizonytalanságát (jitter) a lehető legjobb hangminőségű D/A átalakítást biztosítja.

A belépő modellt kivéve az összes új AV vevőerősítő beállítását a Pioneer saját mérőmikrofonos MCACC sokcsatornás akusztikai kalibrációja segíti. Ez számba veszi a szobában elhelyezett hangsugárzókat valamint azok elhelyezkedését, és digitálisan optimalizálja azok megszólalását kiegyenlítve a szoba által okozott akusztikai pontatlanságokat is.

Az ötcsatornás, csatornánként 130W (6Ω, 1kHz, 1% THD) teljesítményű VSX-519V és VSX-819H már májustól kaphatóak lesznek, előbbi kb. 80.000 Ft-ért, utóbbi kb. 113.000 Ft-ért. A hét, egyenként 140W-os (6Ω, 1kHz, 1% THD) végfokozattal rendelkező VSX-919AH és VSX-1019AH júniusban jelenik meg kb. 142.000 Ft-os illetve 237.000 Ft-os áron. Mindegyik új modell kapható lesz fényes fekete előlappal és ezüst házzal is.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: meddig kaphatóak még idehaza a KURO plazma TV-k?
Mit jelent a Pioneer TV-k eltűnése
Pioneer: autóelektronikára és audióra koncentrál a cég a jövőben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .