Philips Road Show Budapesten

Cineos LCD TV-k

A Philips „Júniusi Karácsony” elnevezésű, főleg a márka új szórakoztatóelektronikai termékeit bemutató kőrút egyik állomása Budapest volt. A bemutatott új készülékek némelyike újszerű, ötletes és persze a Philipsre jellemzően szép is.
A sajtóbemutató és a közeljövő Philips kínálatának házi-mozi rajongók számára talán legizgalmasabb készülékei a Cineos megkülönböztető elnevezéssel illetett csúcsmodellek. Ezekbe a gyártó a legkorszerűbb és legfrissebb technológiákat építi, minőség és teljesítmény tekintetébe a maximumot nyújtják, és külsejük kialakításánál az exkluzivitásra helyezik a hangsúlyt, s persze mindezek okán feltehetőleg nem lesznek olcsók.

PixelPlus2HD_150.jpg
Az új 106, 94 és 81 cm képátlójú 42PF9830, 37PF9830 és 32PF9830 Cineos LCD TV-kben már a Pixel Plus 2 HD (azaz nagyfelbontású) képfeldolgozás és képjavítás, valamint a második generációs Ambilight 2 háttér hangulatvilágítás működik. Az új Pixel Plus 2 HD technológiáról egy külön cikkben majd részletesebben szólunk, most annyit érdemes tudni, hogy annak teljes egészében digitális és megnövelt teljesítményű jelfeldolgozó lánca révén javul és a nagyfelbontású képhez illeszkedik a képélesség, az MPEG képtömörítés képi mellékhatásainak érzékelése és kiküszöbölése hatékonyabb, és a mozgó képrészletek képi megjelenítésén is hibátlanabb.


Ambilight.jpg
Ambilight2_150.jpgA kép nézését kellemesebbé tevő, annak minőségi megítélését pozitívan befolyásoló, a készülék hátlapjába beépített színes fényforrásokkal a mögötte lévő falfelületet hangulatfénnyel megvilágító Ambilight technológia is finomodott, fejlődött. Az újabb, 2. generáció a képtartalom függvényében már a képernyő bal-, illetve jobboldalán külön-külön színcsatornaként változtatja a hangulatvilágítás színeit, és a nagyobb fényerejű fényforrás miatt azok teltebbek is.

Természetesen mind a három Cineos LCD TV HD-ready, azaz alkalmas a nagyfelbontású képmegjelenítésre, a 106 és 94 centis képátlójú modellekbe 1920×1080 pixel felbontású panelt építenek, a 81 centis panelje 1366×768 pixelt jelenít meg.

A készülékek beállítását újszerű, interaktív megoldás segíti, mely azon alapszik, hogy mindenki képes megítélni két látott kép közül melyik teszik jobban. A beállításhoz öt osztott képernyőjű állóképet nézhetünk végig és annak bal vagy jobboldala közül választhatunk.

A Cineos LCD TV-k képernyőjét üveg és fém kombinációja keretezi, melynek fekete felületei tükrösen fényesek. A fém talapzatban a távirányítón kiadott parancsnak vagy tárolt beállításnak engedelmeskedve egy motor akár 30 fokos szögben balra vagy jobbra képes elforgatni a készüléket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .