Pioneer: meddig kaphatóak még idehaza a KURO plazma TV-k?

1. Oldal

Világszerte vásárlói roham indult az utolsó még megvásárolható Pioneer KURO plazma TV-kért, és néhány tévesen értelmezett információ is napvilágot látott már azzal kapcsolatban, hogy meddig kaphatóak még a kiváló képminőségű készülékek.

Félreértésre adhat okot a Pioneer azon japán piacra vonatkozó bejelentése, hogy az ott csak április 1-től megjelenő KRP-500A3957 és KRP-500M, valamint KRP-600A3955 és KRP-600M modellekből már csak korlátozott darabszámot állítanak elő (a 127 centis készülékekből 2.500, a 152 centisekből pedig 500 példányt) majd beszüntetik gyártásukat. Ezt sokan hibásan úgy értelmezték, hogy májustól teljesen leáll a KURO plazma TV-k gyártása és forgalmazása. Nos, ez úgy tűnik nem igaz.

pioneer_kuro_kep.jpg
A Pioneer hazai hivatalos forgalmazójától (BaSys Magyarországi Kft.) származó információk szerint, a fent említett modellek európai piacra szánt változatai idén júliusig még rendelhetőek, a PDP-LX50903883 és PDP-LX5090H3926, valamint PDP-LX60903882 és PDP-LX6090H3927 készülékek szeptember-októberig még elérhetőek a Pioneer Europe-tól. Alkatrész tehát még van a gyárakban. Azt is elárulta a hazai forgalmazó illetékes képviselője, hogy elegendő mennyiséget rendeltek ahhoz, hogy készleteik a jelenlegi megnövekedett vásárlói igények mellett is talán az év végéig kitartanak. Az is igaz viszont, hogy a KURO plazma TV-k iránti megnövekedett európai kereslet miatt a forgalmazók március közepére már lekötötték a teljes augusztusig kiszállítható készülékmennyiséget.

A BaSys Magyarországi Kft. azt is fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a Pioneer plazma TV-k szervizét 2017-ig még ellátják.

Kapcsolódó linkek:

Mit jelent a Pioneer TV-k eltűnése
Pioneer: autóelektronikára és audióra koncentrál a cég a jövőben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .