Megalapította új LCD közös vállalatát a Sharp és a Sony

1. Oldal

Korábbi szándékuknak megfelelően a Sharp és a Sony létrehozta azt a közös LCD gyártó és értékesítő vállalatot, amely 2010 márciusában kezdheti meg a panelek gyártását.
Sony_Sharp.jpgA Sharp és a Sony tavaly februárban írta alá azt a közös LCD gyártásról szóló szándéknyilatkozatot, ami most a Sharp Display Products Corporation elnevezésű cég megalapulásához vezetett. A cég a nagyméretű LCD paneleket a Sharp rövidesen Sakai City városában felépülő gyárában fogja előállítani, mégpedig az eddigit legnagyobb, 10. generációs hordozó üvegfelületből.

A két cég jelenleg is dolgozik a végső megállapodáson és nem teljesen világos, hogy milyen részesedéssel vesznek részt a közös vállaltban. Egyes hírek szerint az április 1-én felálló új cégben 66%-kal rendelkezik a Sharp és 34%-ot birtokol a Sony. Más források szerint viszont egyelőre a 100 millió jent (kb. 235 millió Ft) befektető Sharp 100%-os tulajdona lesz a vállalat, melynek elnökét Hiroshi Sajiis személyében szintén az oszakai cég delegálja.

A közös vállalat mindkét alapító számára előnyös lehet, mert a Sharp könnyíthet a telephely felépítésének terhein, a Sony számára pedig a cég ellenőrzésén kívül hozzáférést biztosít a nagyméretű LCD panelekhez.

A Sony által felhasznált LCD panelek jelentős része jelenleg a Samsung-al közös vállalattól, az SDI-tól származik. De más külső OEM beszállítókon, mint a tajvani Hon Hai Precision keresztül is kerül LCD panel Sony márkajelzésű készülékekbe. Legújabban pedig a Sony megkereste a másik nagy koreai LCD panelgyártót, az LG Display-t is, hogy tesztelné annak 82, 94 és 107 centis paneljeit TV készülékei számára.

Kapcsolódó linkek:

Elhalasztja LCD közös vállalati tervét a Sharp és a Sony
Panelgyártó kapacitásokat állít le az LG és a Sharp
Sony: gyárbezárások elbocsátások
A Sony beszáll a Sharp 10. generációs LCD panelgyártó üzemébe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .