Rakuten TV: az új online tartalomszolgáltató 8K tervekkel

A már hazánkban is elérhető Rakuten TV HD és UHD filmeket kínál gyakran HDR sőt akár IMAX Enhanced képminőséggel, és már 8K filmek bemutatását is tervezi az év második felében.


A Variety közöl cikket a tartalomszolgáltatását március 13-tól már több mint 40 európai országra – köztük hazánkra is – kiterjesztő Rakuten TV online filmkölcsönzőről. A cégalapító és azt a Spanyolországi Barcelonából irányító vezérigazgató, Jacinto Roca elmondása szerint, a vállalkozás irodát nyit valószínűleg Svédországban és Lengyelországban, előbbit az észak-európai, utóbbit a közép- és kelet-európai országok kiszolgálásra.

A Rakuten TV a bővítéssel fontos lépést tett afelé, hogy – Roca szavaival – „valódi globális alternatívája” – legyen az olyan tartalomszolgáltatásoknak, mint a Netflix és az Amazon, bár azokkal szemben nem előfizetéses alapon, hanem úgymond tranzakciónkénti fizetéssel működik. Ez azt jelenti, hogy minden egyes film streaming egyszeri vagy tetszőleges számú megtekintésének lehetőségét külön-külön kell megvásárolni.

A hollywoodi stúdiók (20th Century Fox, Disney, Sony Pictures és Warner Bros.) valamint európai alkotók filmjei a legkülönbözőbb árakon kölcsönözhetőek illetve vásárolhatóak meg akár már 599 Ft-tól is UHD felbontással. A Rakuten már saját produkciót is kínál, a második világháború angliai légi háborújában játszódó Hurricane című filmet, melyet továbbiak is követnek majd.

A Rakuten TV-t minden ismert platformon el lehet érni, köztük Android és iOS okostelefonon, táblagépen, médialejátszókon vagy játékkonzolon futó alkalmazással valamint böngészőből is. A szolgáltatás okos TV-s alkalmazását szinte minden jelentős tévégyártó támogatja.

A cég azt állítja, hogy nekik van „a legszélesebb 4K HDR filmkatalógusuk Smart TV-ken a bővítésben résztvevő mind a 40 európai országban”. A HDR10 és Dolby Vision mellett a Rakuten partner a HDR10+ formátum támogatásában is. A filmek idegen nyelvű hangsávja legalább 5.1 csatornás, de előfordul Dolby Atmos is, magyar feliratozás azonban egyelőre még nincs. A Rakuten TV az IMAX Enhanced tartalmak terjesztésébe is beszáll.

Az UHD (és feltehetően HDR) tartalmakat támogatják az arra alkalmas Samsung Tizen Smart TV-k (bizonyos modellek már 2015-től), a Panasonic Smart TV-k (2018-tól), az LG Web OS Smart TV-k (2016-tól) és a Hisense Smart TV-k (2016-tól). A szolgáltatás Dolby Atmos és Dolby Vision formátumú filmjei egyelőre csak az LG készülékein élvezhetőek.

A Samsung, az LG, a Philips és a Hisense készek együttműködni abban is, hogy újonnan megjelenő készülékeik távirányítóján megjelenjen egy külön „Rakuten TV” gomb, hasonlóan a gyors alkalmazáselérést biztosító Netflix és Amazon gombokhoz.

Cserébe a Rakuten azzal kecsegteti a 8K TV-k gyártóit, hogy ebben a felbontásban is kínál majd filmeket szolgáltatásán. Roca erről azt mondja, hogy a 8K filmeken fontos tartalomgyártókkal és szolgáltatókkal dolgoznak együtt, és azokat az év második felére próbálják elérhetővé tenni.

Roca egyébként erőteljesen támogatja a filmek mihamarabbi digitális házi kiadását és a kizárólagos moziforgalmazás időtartamának rövidítését.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

3 hozzászólás “Rakuten TV: az új online tartalomszolgáltató 8K tervekkel” bejegyzéshez

  1. A tranzakciós dijbeszedés miatt nincs nagy sikere a Rakuten TV -nek!

  2. Hol lehet az árlistát (listákat) megnézni?
    Az oldal regisztrálásánál rögtön a számlaszámot kéri. Jó lenne először tájékozódni az árakról.

    1. Ha jól látom a weboldalon – aminek böngészéséhez regisztrálni sem szükséges – csak az egyes filmek árai vannak feltüntetve, méghozzá forintban a sárga „WATCH NOW” mezőben. Van külön „RENT” és „BUY” ár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .