REAL 3D mozik már Európában is

1. Oldal

A tavaly év végén számos tengerentúli moziban térhatású (3D) technikával bemutatott Csodacsibe (Chicken Little) című film már hasonló élményt nyújtó brit és németországi mozikban is megtekinthető a REAL 3D technológiája jóvoltából.
REAL-D_logo.jpg
A térhatású vagy másként háromdimenziós vetített képélmény létrehozása terén vezető REAL 3D globális terjedése elérte Európát is.

Chicken_Lttle_3D.jpg


Néhány brit és németországi mozi már több mint egy hónapja vetíti a Csodacsibe (Chicken Little) című film térhatású változatát a termeiben működő REAL 3D Cinema rendszer jóvoltából. Az alábbiakban felsorolt újonnan szerződött vetítőtermekkel együtt immár világszerte hét országban, 102 moziban működik a cég rendszere. A tervek szerint 1000 vetítővásznon szeretnék megteremteni a háromdimenziós mozgóképtartalmak (animációs és akciófilmek, élő műsorok sportesemények) megtekintésének lehetőségét 2007-re.
Az Egyesült Királyság és Németország területén REAL 3D Cinema rendszerrel működő mozik:

Vue West End (Leicester Square, London)
Odeon Printworks (Printworks Centre, Manchester)
Odeon Wimbledon (The Crescent, Wimbledon)
Odeon Bath (Kingsmead Leisure Complex, Bath)

Cinema Theatre (Kinematograph Film, München)
Cinecitta Multiplexkino (Gewerbemuseumsplatz 3. Nuremberg)

nezok.jpg
Hogy melyik lesz a legközelebbi film, mely térhatású élménnyel lesz látható, még nem tudni. A Columbia Pictures Monster House című mozija lesz viszont a második, mely a Sony Pictures Imageworks által kifejlesztett, úttörő „Performance Capture” újítással készül, s melyet a REAL 3D formátumban is bemutatnak majd 2006. Julius 21-én.

Kapcsolódó link:

A harmadik dimenzió újítja meg a mozit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .