Samsung: az első 3D Cinema LED képernyő Európában valósul meg

A világ első Samsung 3D Cinema LED mozikép-megjelenítőjét Zürichben szerelik fel az Arena Sihlcity mozikomplexumban. A 10,2 m széles és 5,4 m magas képernyő a vetített moziképnél közel tízszer nagyobb, 500 nit (cd/m²) csúcsfényességet produkál.


A Samsung Cinema LED Screen mozikép-megjelenítő technológiájának következő lépcsőjét, a világ első 3D Cinema LED képernyőjét az ISE 2018 alkalmával mutatták be.

Az első 3D Cinema LED képernyővel rendelkező moziterem a svájci vállalkozó és az Arena Cinemas tulajdonosa Edi Stöckli jóvoltából a zürichi Arena Sihlcity mozikomplexumban kerül kialakításra. A 24 millió mikro LED alkotta 10,2 m széles és 5,4 m magas képernyő rendkívüli ragyogó színeket és fényerőt ígér, és persze 3D képmegjelenítést.

Stöckli elmondása szerint a Cinema LED megváltoztatja a mozik tervezését, nem utolsósorban azért, mert többé nem kell alkalmazkodni a vetítéshez. „Eltávolítottuk az összes berendezési tárgyat, ötletes üléskoncepciót valósítottunk meg, így biztosítva a közönségnek tökéletes moziélményt”.

A 96 egyenként cserélhető modulból álló képernyő pontosan kalibrált képet nyújt, és mivel saját fényt bocsát ki és arról nincs fényvisszaverődés, ezért feketéje tökéletes. A 4K (4.096 x 2.160 képpont) felbontású és HDR tartalmakat is megjelenítő képformátumon a szélesvásznú filmek is megjeleníthetőek látható fekete sávok nélkül. A képernyő a hagyományos mozikban vetített képnél 10-szer fényesebb, vagyis fénysűrűsége akár 500 nit (cd/m²) is lehet. A Samsung Cinema LED technológiája megfelel a digitális mozik (DCI) specifikációjának.

A Cinema LED képernyőhöz a JBL és a Harman által létrehozott hangrendszer társul.

A mozik a képernyőt nemcsak filmelőadásokhoz, de reklámokhoz, prezentációkhoz és játékokhoz is használhatják, így nyújtva új bevételi lehetőségeket. A képernyőt arra tervezték, hogy a hét 7 napján 24 órában üzemeljen.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .