Samsung THE FRAME: a TV, ami olyan, mint egy képkeret (Frissítve)

1. Oldal

A Samsung „THE FRAME” TV-je képkeretként műalkotásokat jelenít meg, amikor éppen nem tévéadást vagy filmet néznek rajta. A prémium kategóriás készülékek már idehaza is megvásárolhatóak és tulajdonosa többek között a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének 5 világhírű alkotásában is gyönyörködhet.


Frissítés:

 Samsung THE FRAME TV-t ma a hazai sajtó képviselői is megismerhették, méghozzá nem is akárhol. A Samsung Electronics és a Szépművészeti Múzeum együttműködésének keretében, az éppen megújuló múzeumi épületben – ahol 73 év után ismét látogatható az eredeti szépségében helyreállított Román Csarnok – április 2-ig a THE FRAME készülékeken tekinthetik meg az érdeklődők a múzeum gyűjteményének 5 világhírű alkotását.

 THE FRAME TV koncepció lényege, hogy a készülék az aktív tévézésen kívül ne nagy fekete foltként éktelenkedjen a lakótérben, hanem hasznos funkcióként szemet gyönyörködtető képeket jelenítsen meg az erre szolgáló „Művészeti (Art)” képmódban. (Hasonló funkciót tölt be a 2018-as Samsung QLED TV-k új „Ambient” üzemmódja is.) A készülék fényérzékelője segítségével a fényviszonyokhoz tudja igazítani a képernyőn megjelenő kép fényességét (vagyis a panelmegvilágítás mértékét) és színtónusát, a beépített mozgásérzékelő pedig kikapcsolja a képet, ha már egy ideje nincs senki a helyiségben, ezzel is energiát takarítva meg.
 
A felhasználó már az előretelepített világhírű műalkotások gyűjteményéből is kedvére választhat a  THE FRAME képernyőjére, de az igazi műkedvelők havi 3,99 $ (kb.  1.000 Ft) ellenében az Art Store  online képtárról a világ legjelentősebb galériáinak rendszeresen frissülő festményeinek százaihoz férhetnek hozzá és tölthetik le a TV-re. A THE FRAME „My Collection” funkciójával az okostelefonon vagy UBS eszközön tárolt saját fotókat és képeket is képes megjeleníteni. A készülék 1 Gigabyte belső tárhelyet biztosít a képek számára. A felhasználó maga állíthatja be, hogy milyen színű paszpartun, miként és milyen elrendezésben jelenjenek meg a képek.
 
THE FRAME TV-k csomagolásában ott a falra simuló felszerelést biztosító „No-gap” szerelvény, de a festőállványt idéző „Studio Stand” állványon is jól mutatnak a készülékek (így láthatóak a fenti képen is). A képernyőt övező négyféle (fekete, fehér,  sötét diófa illetve világos nyírfa) keret a mágneses rögzítésnek köszönhetően könnyen cserélhető. A „One Connect” doboz és a képernyő közötti csatlakozó kábel valóban szinte észrevehetetlen, de a képernyő tápellátását biztosító kábelt bizony el kell rejteni a falba, ha teljesen zavartalan látványt akarunk teremteni a THE FRAME körül.
 

 
TV-ként a THE FRAME 4K Ultar HD felbontást, HDR10 kompatibilitást kínál, tudja a Smart Hub, Smart View okostévé funkciókat, 2.2 csatornás hangrendszere pedig 40 Watt teljesítményű.
 
A 140 és 164 centis képátlójú THE FRAME TV-ket nem lehet a hagyományos kiskereskedelmi forgalmazóknál megvásárolni, hanem a Samsung Prémium Értékesítési szolgáltatásánál kell megrendelni. A készülékek ára 599.990 Ft illetve 899.990 Ft.
 
2017. március 20.:
 

 A nem hétköznapi TV készüléknek szánt SamsungTHE FRAME” elnevezésű készülék úgy néz ki a falon, akár egy festmény. A képkeret TV a márka „Invisible Connection”, azaz láthatatlan kábelcsatlakozási és „No-gap” (résmentes) fali felfüggesztési technikáit használva éri el a tökéletes látszatot.


Samsung The Frame-1.jpg
A cég sajtóközleménye szerint: „Ahelyett, hogy elsötétülne, mint egy hagyományos TV, a Lifestyle TV képernyője műalkotássá változik, (és) a felhasználó egyedi tervezésű digitális műremekekből választhat a THE FRAME-ből. A több kategória – köztük tájakat, épületeket, az élővilágot, akciókat, rajzokat és egyebeket ábrázoló – több mint 100 műalkotásból választva biztos, hogy kedvére lesz minden design igénynek”.

A beépített műremekek mellett egyedileg választható ki a keret anyaga, és a TV nemcsak a falon, de az úgynevezett „studio stand” állványon is elhelyezhető. A TV designja Yves Behar együttműködésével született.

A képkeret TV „eredeti ötletét” még a Sony valósította meg 2008-ban, amikor forgalomba hozta a BRAVIA E4000 LCD TV-t, ami inaktív állapotban műalkotásokat mutat képernyőjén. Az LG falra tapadó W7 OLED TV is rendelkezik a „galéria móddal”.

Samsung The Frame-2.jpg
A Samsung technikai részleteket nem hozott nyilvánosságra a 140 és 164 centis (55 és 65 inch) képmérettel még idén tavasszal forgalomba kerülő készülékekről, még azt se, hogy mennyi lesz azok energiafogyasztása, pedig az nem mellékes egy állandóan képet mutató készülék esetében. Egyelőre a THE FRAME TV-k ára se ismert.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

2 hozzászólás “Samsung THE FRAME: a TV, ami olyan, mint egy képkeret (Frissítve)” bejegyzéshez

  1. Ezt minden Sony tv tudja, van is benne kb 10-15 kép gyárilag. Nem értem mi ebben a nagy dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .