Samsung: BD-P2500 Blu-ray lejátszó BD-Live funkcióval

1. Oldal

A Samsung az IFA-n mutatta be új 5. generációs Blu-ray lejátszóját a BD-P2500-at, mely tudja a BD-Live és BonusView funkciókat, HQV jelfeldolgozást építenek bele, és a legtöbb új hangformátumot is dekódolja.
A BD-P2500 lesz a Samsung Blu-ray lejátszóinak új csúcskészüléke, mely már eleve úgy kerül piacra, hogy tudja az interaktív internetes tartalmak letöltéséhez szükséges BD-Live funkciókat. Meg van rajta az ehhez szükséges Ethernet hálózati csatlakozó, a letöltött tartalmakat tároló 1GB-os belső flash memória, sőt egy USB port is van a lejátszón a memória kapacitásának bővítésére.

A lejátszó képminőségét a benne alkalmazott és elismert Silicon Optix HQV video jelfeldolgozó chip garantálja, mely a Blu-ray Disc mellett a szabvány DVD-k felkonvertálása során is a lehető legjobb 1080p felbontású képet produkálja. A BD-P2500 1.3-as verziójú HDMI kimenete támogatja az x.v.Colour (xvYCC) színtérleírású és nagyobb színfelbontású Deep Color jeleket is, valamint természetesen a Blu-ray filmek másodpercenként 24 képkockás (24p) jelformátumát is kiadja.

Samsung_BD-P2500.jpg
A BD-P2500 a Dolby Digital és a DTS mellett a legújabb sokcsatornás hangformátumok dekódolására is képes, pontosabban a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD hangsávokat 7.1 csatornás LPCM jelként valamint bitfolyamként, vagy akár 7.1 csatornás analóg kimeneten is ki tudja adni. A DTS-HD High Resolution Audio hangsávok hasonló dekódolására csak egy az évvégén letölthető firmware frissítést követően lesz alkalmas a lejátszó, addig csak bitfolyamként nyerhető ki a készülékből csakúgy, mint a DTS-HD Master Audio hangformátum. Ez a rendszerszoftver frissítés egyébként a hálózati csatlakozáson, az USB porton keresztül, vagy egy CD, DVD esetleg BD lemezről is végrehajtható lesz.

A BD-ROM mellett a DVD-ROM, DVD-R (Video mód ), DVD-RW (Video és Video Recording mód), Audio CD, CD-R/RW, lemezformátumok illetve az AVCHD formátumban írt lemezek lejátszásával is elboldogul a BD-P2500

Októberben egyébként várhatóan megjelenik egy firmware frissítés a BD-P1500 Blu-ray lejátszóhoz, mely aktiválja annak BD-Live funkcióit. A letöltött tartalmak tárolására az USB interfészhez csatlakoztatott memória szolgálhat.

Kapcsolódó linkek:

LG: BD300 Blu-ray lejátszó BD-Live funkcióval az IFA-n
A Samsung után az LG is leáll a Blu-ray/HD DVD kombi lejátszók gyártásával
CES 2008: új Philips, Samsung és Sharp Blu-ray Disc lejátszók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .