Philips: 42PFL9803H LCD TV LED háttérvilágítással

1. Oldal

A Philips 42PFL9803H teljes HD felbontású LCD TV-je LED háttérvilágításával, Perfect Pixel HD Engine képprocesszorával és egyéb korszerű technológiáival tökéletes mozgásmegjelenítést, színeket és mindenekelőtt hatalmas kontrasztot ígér.
A Philips 42PFL9803H LCD TV-je volt a múlt heti IFA kiállítás egyik sztárja. Az EISA által „2008-2009 Európa legjobb LCD TV”-jének ítélt készülék valóban nagyon meggyőző képet produkál.

A 107 cm-es képátlójú LCD TV külseje a Philips új, egységes „Design Collection” termékportfólió vonásait követi, ugyanazok a lekerekített hajlatok, ugyanaz az átlátszó perem, de a képernyőt egy eloxált alumínium keret övezi. Részben a külsőségekhez tartozik, hogy a 42PFL9803H képélményét is a Philips legújabb Ambilight Spectra 2 hangulatvilágítása gazdagítja, ami a hátlapba épített nagyteljesítményű LED-ek szeparált meghajtásával a képernyőn megjelenő domináns színeket pontosan követő fényudvart hoz létre a készülék mögötti falon.

A 42PFL9803H igazi újdonsága, a „LED Lux Display”, azaz a képernyő egyes felületrészein lokálisan vezérelhető fényerejű LED-es háttérvilágítás, melynek köszönhetően a készülék a gyártó specifikációja szerinti 2.000.000:1 dinamikus kontrasztarány elérését teszi lehetővé. Bár a készülék valóban rendkívül mély feketeszintet és a világos képrészeken szemkápráztató fényerőt produkál, a 2.000.000:1 kontrasztarány érték túlzásnak és egyszerű számmágiának tekinthető, főleg hogy tudható ekkora kontrasztarány nem is mérhető a jelenlegi eszközökkel. A készülék háttérvilágítását 1152 db LED alkotja, melyeket 128 függetlenül szabályozható szegmensbe csoportosítottak. Ezeket felhasználva képernyő háttérvilágításának fényereje 128 szektorban módosítható, ami azt jelenti, hogy a teljesen fekete képrészek alatt akár teljesen ki is kapcsolható. A LED-es háttérvilágítás szegmenseit egy „2D Dimming” azaz 2D fényszabályzás irányítja a képtartalom függvényében. A LED-es háttérvilágítás másik előnye, hogy sokkal szélesebb színskála előállítását teszik lehetővé, mint a hidegkatódos lámpák.

42PFL9803H.jpg
A 42PFL9803H-ban egyebekben is a Philips legkorszerűbb technológiáit alkalmazzák. A másodikgenerációs Perfect Pixel HD Engine videoprocesszort, mely jelentős jelfeldolgozó teljesítményével és a képfeldolgozás minden elemét érintő pixelszintű képjavító algoritmusaival a lehető legjobb képminőséget ígéri szabvány- és nagyfelbontású jelekkel valamint multimédiás tartalmakkal egyaránt. A képfeldolgozás 17 bites színfelbontású, így 2250 trillió színárnyalat kezelésére képes, és speciális algoritmus gondoskodik a természetes bőrtónusokról és finom színárnyalatokról. A Perfect Natural Motion technológia az egyenletes mozgásmegjelenítést szolgálja. Az eljárás a képen zajló mozgásokat megbecsülve jeleníti meg az SD (DVD) és 1080/24p HD (Blu-ray Disc) mozifilmeket, kiküszöbölve az azoknál esetleg fellépő egyenetlen mozgást képrángatózást. A készülék megkétszerezett, 100Hz Clear LCD technológiával frissíti a képeket, ami éles mozgókép-megjelenítést biztosít, s az úgynevezett észlelt élelmosódás-szélességgel (BEW) mért válaszideje 2 milliszekundum.

A 42PFL9803H sok más csatlakozó mellett négy 1.3a verziójú HDMI bemenettel is rendelkezik, melyek a HDMI-CEC kompatibilis „EasyLink” elnevezésű vezérlési funkciót is tudják. A készüléken USB csatlakozón és a DNLA minősítésnek megfelelő helyi hálózati (LAN) kapcsolaton keresztül MP3, JPEG, MPEG1 és MPEG2 multimédiaformátumok érhetőek el és játszhatóak le.

A készülékbe MPEG4 tömörítésű HDTV adások vételére is alkalmas DVB-T és DVB-C tunert építenek az analóg vevőegység mellé.

A 42PFL9803H természetesen megfelel a HD-ready 1080p megjelölés követelményeinek, és elvileg már idehaza is kapható 729.990 Ft-ért.

Kapcsolódó linkek:

Philips: 7000-es LCD TV-k igényes műszaki tartalommal és stílusos külsővel
Philips: már kaphatóak az új innovatív és kifinomult 9000-es LCD TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .