Samsung: jövőre kapható a The Wall luxusverziója (Frissítve 2.)

A Samsung kész a microLED (vagy mikro LED) képernyők tömeggyártására és a THE WALL képernyő forgalmazására, amit már meg is kezdett az USA-ban.


Frissítés:

A Samsung az USA-ban elkezdte forgalmazni a THE WALL képernyőt, amit olyan luxus igényű környezetekbe ajánl, mint például egy irodaház előtere vagy egy csúcskategóriás hotel lobby, egy múzeum vagy egy stadion VIP részlege.

A THE WALL kapcsán a Samsung kiemeli annak minden környezeti megvilágításban tökéletes feketéjét, ami az ultra-alacsony reflexiónak tudható be, kiváló színtisztaságát, ami az innovatív színjavító LED chip technológiának köszönhető, és a LED HDR és HDR10+ támogatást az optimális csúcsfényességhez és pontos szürke-skála megjelenítéshez. A képernyő rugalmas moduláris felépítése révén a térbeli és esztétikai igényeknek megfelelően egyedileg alakítható, a luxus környezetet kiegészítő elegáns, látható illesztések nélküli felülettel, ami tartós és ütésálló.

A THE WALL képernyő az IW008J típusjelzésű modulkabinetekből állítható össze, amit különböző forgalmazók nagyjából 17.000 – 18.000 $ (kb. 4,8 – 5,1 millió Ft) közötti áron kínálnak, és mivel ebből 16 (4×4) darabra van szükség egy 4K UHD képernyőhöz, így annak ára elérheti a 290.000 dollárt (kb. 82 millió Ft).

Samsung THE WALL UHD képernyő (IW008J modul) jellemzői:
Pixelméret

0,8 mm

Felbontás (képpont)

3840 x 2160
(960 x 540)

Fényesség (csúcs/max.)

1.600 nit / 500 nit

HRD képminőség

LED HDR, HDR10+ támogatás

Képfrekvencia

60 Hz

Bitmélység

20 bit (belső jelfeldolgozás)

Színtartomány

sRGB (DCI-P3 98%)

Frissítési gyakoriság

3.840 Hz

Teljesítményfelvétel (Maximum/tipikus)

3,68 kW / 1,24 kW
(230 W / 77,1 W)

Méret:

3225,6 x 1814,4 x 72.5 mm
(806,4 x 453,6 x 72,5 mm)

Tömeg:

188 kg (11.8 kg)

Frissítés 2018. augusztus 22.:

Az interneten megjelent egy „LED for Home” című egyelőre bizalmas jelzésű, tehát véglegesnek és nyilvánosnak nem tekinthető Samsung brosúra, aminek forrása nem ismert.

A brosúra áttekintést nyújt a Samsung LED Display termékeinek otthoni alkalmazásáról. Köztük van természetesen a 3,7 m (146 hüvelyk) képátlójú, 3,2 m széles és 1,8 m magas, 188 kg súlyú UHD felbontású THE WALL képernyő, 500 nit (cd/m2) fényességgel, 20.000:1 kontrasztaránnyal, HDR10+ támogatással és alacsony teljesítményű dinamikatartomány kiterjesztő (LPDRE) technológiával.

A brosúrában a „REVOLUTIONARY”, azaz forradalminak titulált óriás méretű moduláris TV-k között szerepelnek a korábban üzleti alkalmazásokban használt IF SERIES LED HDR képernyők is. Ezeknek 279 és 330 centis (110 és 130 hüvelykes) változatai, az IF1.2FHD és az IF1.5FHD Full HD felbontásúak, a négyszeres méretű 556 és 660 centis (219 és 260 hüvelykes) változatai, az IF1.2UHD és az IF1.5UHD Ultra HD felbontásúak. Az IF1.2FHD és az IF1.2UHD képernyők alacsonyabb csúcs- és maximális felületi fényességet (1.200 ill. 600 nit) és 3.000:1 kontrasztarányt produkálnak, az IF1.5FHD és az IF1.5UHD magasabb csúcs- és maximális fénysűrűséget (1.600 ill. 800 nit) és 5.000:1 kontrasztarányt állítanak elő.

A szóban forgó LED képernyőket egyedi megrendelésre a helyszínen a márka forgalmazói által kiválasztott rendszerintegrátorok installálják tartószerkezetükre, és mindegyik csomag része az S-Box médialejátszó, amit a márka digitális plakát megoldásaihoz is használ.

2018. július 27.:

A Korea Herald közöl beszámolót Han Jong-hee a Samsung Visual Display üzletági elnöke sajtótájékoztatóról, ahol a meghívott újságírók számos microLED technológiájú prototípus képernyőt láthattak. Ezek között ott volt a CES 2018 kiállításon bemutatott The Wall is.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a márka szeptemberre már kész a The Wall képernyő tömeggyártására, amit üzleti célú és otthoni felhasználásra egyaránt kínálnak majd egyebek mellett szállodákat, üzleteket, stadionokat, múzeumokat, kongresszusi központokat és a luxus magáningatlanokat célozva meg vele.

Han Jong-hee elmondása szerint véglegesítették a microLED technológiát, és most a gyártási kihozatal növelésének fázisában tartanak. A cég QLED TV mellett külön márkaként vezeti be a keretmentes moduláris felépítésű The Wall képernyőt, ami hangsúlyozottan display vagy képernyő és nem TV. A The Wall ugyanis nem fix képméretű, mint egy TV, hanem a vásárló egyedi igényének illetve a rendelkezésre álló helynek megfelelően kialakított nagyságú, és ez határozza mag, hogy hány kb. egy táblagépnek megfelelő méretű modulból áll.

Az otthoni „The Wall Luxury” verzió állítólag 30 milliméter vagy még annál is vékonyabb lesz.

Yoo Ho-sun a Visual Display alelnöke azt is elmondta, hogy: „A Samsung microLED képernyők teljesen eltérnek a korábbi LED termékektől, mert egy a cég által birtokolt fejlett flip-chip forrasztási technológiát fognak használni” a gyártás során. A chipgyártási folyamat mellett ultra-alacsony fényvisszaverésű feketét biztosító technológiát, új színjavító LED chip technológiát és fejlett ütésállóságot biztosító technológiát fognak még alkalmazni az eljövendő microLED képernyőkben, amelyek kivételes feketék a színkontraszt mellett az innovatív chipfelépítésnek köszönhetően 100.000 óra körüli élettartamúak lesznek.

A microLED képernyők az idén Ho Si Minh-városban, Vietnamban felépített gyárban készülnek majd, és Han Jong-hee szerint áruk nem lesz olyan magas, ahogy azt a piac várja, a termelékenység növekedésével megfizethetővé válik majd.

A sajtótájékoztatón résztvevőknek megmutattak egy kisebb 185 centis (73 hüvelykes) microLED TV prototípust is, amiről azonban fotók nem készülhettek.

A Samsung egyébként kutatja azt is, hogy miként lehetne kombinálni a kvantumpont (QD) és a microLED technológiákat.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .