Samsung: júniusban kezdik árusítani Koreában az OLED TV-t

1. Oldal

A Samsung körülbelül egy éve ígéri első 140 centis OLED TV-je árusításának megkezdését, a panelgyártás nehézségei – elsősorban a gyenge kihozatal – miatt azonban eddig nem volt erre képes, de talán hamarosan megváltozik a helyzet.

A Digitimes weboldalán iparági forrásokra hivatkozva közli, hogy a Samsung Electronics várhatóan júniusban elkezdi árusítani Dél-Koreában 140 centis (55 inch) képátlójú OLED TV-jét, amely év végéig a világ többi piacán, így Európában is megjelenhet.

Samsung_55ES9500_OLED.jpg
Míg a nagy vetélytárs LG már szállítja saját OLED TV-jét, addig a Samsung csak kiállításokon mutatta be 55ES9500 majd 55F9500 készülékét. Ennek oka, hogy a cég folyamatosan az OLED TV panel gyártásának nehézségeivel, főleg az alacsony kihozatallal és egyéb technológiai problémákkal küszködik.

A Samsung OLED TV-k panelje továbbra is vörös, zöld és kék fénykibocsátó diódák alkotta részpixelekből áll, míg az LG TV-jének WOLED paneljében fehér OLED-ek felett vörös, zöld és kék színszűrők és egy negyedik szűrő nélküli részpixelek adják a képet.

A Samsung OLED TV-jének várható áráról csak becslések vannak, amelyek szerint az nagyjából 1,5-szer drágább lehet, mint az LG OLED TV-je, vagyis míg az utóbbi kb. 2,4 millió Ft, addig az előbbi kb. 3,5 millió Ft lehet.

Kapcsolódó linkek:

LG: még idén piacra kerül az ívre hajlított OLED TV
OLED TV: az LG TV-jénél 1,5-szer drágább lesz a Samsungé?
LG: szállítják az első OLED TV-ket és új gyár épül
LG, Samsung OLED TV együttműködés kormányzati nyomásra?
Samsung: hajlított OLED TV a CES 2013-on
Samsung: a 2013-as TV-k között Ultra HD és csúcsplazma is van
Késnek az LG és a Samsung OLED TV-k
Samsung: a 140 centis 55ES9500 OLED TV az IFA 2012-n
Samsung 55ES9500: gyártásban az OLED TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .