LG: még idén piacra kerül az ívre hajlított OLED TV (Frissítve)

1. Oldal

Az LG ívben hajlított képernyőjű 55EA9800 OLED TV modell Dél-Koreában hamarosan előrendelhető és a 15 millió koreai won, (kb. 3,1 millió Ft) árú készülékek szállítása júniusban már meg is kezdődik.

A CES 2013 kiállításon (az alábbi képen) nagy érdeklődés övezte az LG ívre hajlított OLED TV-jét. Nem meglepő módon ugyanitt a rivális Samsung is bemutatta görbült képernyőjű OLED TV modelljét.

LG_hajlított_OLED_TV.jpg
Az LG 55EA9800 típusjelölésű 138,7 centis (54,6 hüvelyk)képátlójú hajlított OLED TV egy rövidesen megvásárolható készülék, ami ugyanúgy WRGB technológiájú panelt és passzív szemüvegen át nézhető CINEMA 3D képmegjelenítést kínál, mint a itt-ott már kapható első 140 centis OLED TV.

Az „IMAX a nappalidban” szlogennel hirdetett ívre hajlított OLED képernyő a gyártó állítása szerint azért nyújt jobb látványélményt, mert a képernyő minden pontja azonos látótávolságban van a néző szemétől, ami persze csak egy bizonyos pozícióban igaz.

Thomas Lee az LG Home Entertainment Europe alelnöke megerősítette, hogy a „világ első” hajlított OLED TV-je ez év második felében piacra kerül, nagyvalószínűséggel először Koreában, egyelőre ismeretlen áron.

Az LG egyébként azt várja, hogy az OLED TV-k ára az elkövetkező három évben a jelenlegi prémium TV készülékek szintjére esik.

Frissítés:

Dél-Koreában hamarosan előrendelhető az LG 55EA9800 ívelt OLED TV-je, amelyek szállítását a jövő hónapban kezdi meg a vállalat. A készülék ára 15 millió koreai von, azaz körülbelül 3,1 millió forint. Az LG kínálja tehát az első valóban megvásárolható síkképernyős ívelt OLED TV-t.


Kapcsolódó linkek:

OLED TV: az LG TV-jénél 1,5-szer drágább lesz a Samsungé?
LG: szállítják az első OLED TV-ket és új gyár épül
LG, Samsung OLED TV együttműködés kormányzati nyomásra?
LG: 102 és 178 centis OLED TV-k még idén?
LG: OLED TV ívre hajlítva a CES 2013-on
Samsung: hajlított OLED TV a CES 2013-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .