Késnek az LG és a Samsung OLED TV-k

1. Oldal

A 140 centis LG és Samsung OLED TV-k egyhamar nem kerülnek üzletekbe a DisplaySearch meglátása szerint, mert a termelés kihozatali problémái a két nagy TV gyártót arra kényszerítik, hogy 2013 végére halasszák a piaci megjelenést.

Majd minden szakértők, elemző és a tájékozottabb fogyasztók is a szerves fénykibocsátó diódás technológiát alkalmazó OLED TV-kben látják a jövőt. Probléma viszont, hogy hiába jól megoldott az okostelefonok és táblagépek kisebb OLED paneljeinek termelése, a TV-khez szükséges nagyméretű képernyők előállítása során a gyártók ma még nagyon magas selejtszázalékkal küszködnek, ami azt jelenti, hogy nem képesek érdemi kihozatali arányt elérni jelenlegi kapacitásaikból.

Samsung_55ES9500_OLED_TV.jpg
A The Korea Times a DisplaySearch egy forrását idézi, mely szerint „a Samsung és az LG az OLED TV-k eladásának megkezdését nagyobb üzletekben a Londoni Olimpia idejére tervezték. De a tömegben gyártott OLED TV-k csak a jövő év végén lesznek elérhetőek nem ebben az évben.” Ennek eredményeként a forrás szerint: „Az összes kiszállításra kerülő OLED TV ebben az évben a korábban várt 50.000-ről 500-ra csökken.”

LG_140cm_WOLED_TV.jpg
Ez az alacsony szám pedig nem több mint az a néhány mintadarab, ami a kiállításokon és az üzletekben látható. Az alacsony kihozatal szerepet játszik az új termékek árában is, ami miatt a Samsung 140 centis OLED TV ára 10 millió koreai won (kb. 1,9 millió Ft) körül van, míg az LG készüléke körülbelül 12%-kal kevesebbe kerül.

A két vállalat elég szűkszavú a késedelmet illetően. A Samsung Electronics elnök-vezérigazgatója Dr. Oh-Hyn Kwon csak annyit mondott: „Üzleti ütemtervünknek megfelelően haladunk. De a magas árak és az alacsonyabb gyártási kihozatal problémát jelentenek.” Az LG Display főnöke Sang-Beom Han nem válaszolt a Korea Times azon kérdésre, hogy cége tervezi-e az OLED TV piaci elindítását ebben az évben. De mindkét cég továbbra is azt mondja, hogy „hamarosan” elkezdik az OLED TV-k forgalmazását. Hee-won Kwon az LG TV üzletágának vezetője ugyanakkor még mindig azt ígéri, hogy „riválisaink előtt fogjuk bemutatni OLED TV-nket.” Samsung-os ellenlábasa nem kívánta ezt kommentálni, de a Samsung Display főnöke Soo-in Cho azt mondta több kutatásra lenne szükség mielőtt az OLED panelek nagyüzemi termelése beindulhat.

A korábbi várakozások szerint a világszerte eladott OLED TV készülékek éves darabszáma 2017-re eléri a 2,1 milliót, de ez még mindig kevesebb mint egy százaléka a teljes TV piacnak.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic és Sony OLED TV-k 2014-re?
OLED vagy inkább 4K TV?
OLED TV panelt gyártani 8-10-szer drágább az LCD-nél
LG: három modellváltozata lesz a 140 centis OLED TV-nek
Samsung: a 140 centis 55ES9500 OLED TV az IFA 2012-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .