Samsung: két új 2012-es Blu-ray 3D lejátszóról

1. Oldal

A Samsung még a CES 2012-őn bemutatott új intelligens és sokoldalú Blu-ray 3D lejátszói akár a saját DVD/Blu-ray lemezek digitális tartalmának más eszközökön való megosztását is lehetővé tehetnék, de nem a nálunk kapható modellekben.
A Samsung CES 2012 kiállításon bemutatott új 2012-es Blu-ray 3D lejátszóinak úgynevezett „Digital to Disc” funkciójával a felhasználók több eszközre, így akár mobilkészülékükre is megoszthatják személyes DVD/Blu-ray gyűjteményük digitális tartalmát. A funkcióval a felhasználók meglévő fizikai DVD és Blu-ray lemezeiket – amennyiben azok a rendszerben résztvevő stúdióktól származnak – úgymond hozzáadhatják UltraViolet könyvtárukhoz, vagyis kb. 1 dollárért (220 Ft) regisztrálhatják, hogy tulajdonosai ezen filmeknek, és azután gyakorlatilag bárhol és bármikor online hozzáférhetnek ugyanezekhez a filmekhez különböző hálózati eszközökön. A felhasználók a DVD filmek Blu-ray minőségű változatát külön is megvehetik. Azt egyelőre nem tudni, hogy a nálunk kapható készülékekbe mikor épül be a „Digital to Disc” funkció.

Az új Samsung Blu-ray 3D lejátszók az optikai lemezt egy a ház közepén kialakított nyíláson keresztül mechanikus alkatrészek nélkül simábban, halkabban húzzák be és adja ki, és a boot idő kevesebb, mint egy másodperc.

Az új Blu-ray 3D lejátszók hozzáférést biztosítanak a Samsung SMART Hub által kínált alkalmazásokhoz, teljes értékű web böngészőhöz és tartalomszolgáltatásokhoz. A lejátszók a WiFi Direct támogatással WiFi eszközök közvetlen vezeték-nélküli kapcsolódását biztosítják, a hálózati tartalomelérést más eszközökről pedig a DLNA kompatibilitás biztosítja.

A Samsung új Blu-ray lejátszóinak videó processzora is felkonvertálja a DVD-ket és más nem HD tartalmakat, így az online források alacsony felbontású video bitfolyamait is teljes 1080p HD formátumra, valamint támogatják a legtöbb audio formátumot, köztük a Dolby Digital Plus/TrueHD és DTS-HD bitfolyamának kiadását.

Samsung_BD-ES6000.jpg
Egy Blu-ray lemeznél alig nagyobb a Samsung BD-ES6000 Blu-ray 3D lejátszó, amely kompakt méretben is a legkorszerűbb technológiákat kínálja.

Samsung_BD-E6500.jpg
A Samsung BD-E6500 helyett a kelet-európai piacon a külsőre teljesen azonos BD-E6300 Blu-ray 3D lejátszó lesz kapható, amibe DVB-T tunert is építenek és támogatja az okostelefonon, laptopon és táblagépen gyűjtött tartalmak „Allshare”megosztásának lehetőségét.

Az új lejátszók a Samsung egy új alkalmazásával az otthoni hálózathoz kapcsolódó Android és Apple okostelefonokról is könnyen kezelhetőek és azok QWERTY billentyűzetével információk egyszerű bevitelére is mód van.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: 2012-es megújítható okos TV-k
Ötéves a Blu-ray Disc, de mit hoz a jövő?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .