Samsung: Lifestyle TV-k környezetbarát csomagolásban

A márka ökológiai lábnyomának további csökkentése érdekében a Samsung Lifestyle TV-k, vagyis a The Serif, a The Frame és a The Sero készülékek csomagolása újrahasznosítható kartonból készül.


Az idén tovább bővülő választékú Samsung Lifestyle TV-k, azaz QLED „képminőségű” The Frame és The Serif és a The Sero készülékek új, hullámkartonból készülő „környezetbarát-csomagolást” kapnak, amelyek könnyen újrahasznosíthatók, vagy némi kreativitással alternatív felhasználására is lehetőséget adnak.

A márka bejelentése szerint az új csomagolás kartondobozának minden oldala „pont-mátrix” mintázattal van ellátva, ami mentén azt feldarabolva más célokra – például egy kisebb asztallá vagy állatodúvá összeállítva – lehet újra felhasználni. A csomagolás egy útmutatót is tartalmaz QR kódokkal, amelyek a különféle lakberendezési tárgyak – médiaállvány, polc, újságtartó – kartonból való elkészítésének útmutatóira linkelnek.

A Samsung innovatív csomagolási ötlete elnyerte a hatékonyabb erőforrás-felhasználásra vonatkozó CES 2020 Innovációs Díjat is.

A Samsung a brit Dezeen életmódmagazinnal közösen április 6-tól egy világméretű pályázatot indított olyan innovatív otthoni design megoldásokat keresve, amelyek a kartoncsomagolás újrahasznosításán alapulnak. A legegyedibb és legpraktikusabb tervek díjazása mellett azok némelyikét a Samsung is felhasználja majd.

Kangwook Chun, a Samsung Visual Display Business alelnöke szerint: „A felhasználók jobb szeretnek olyan márkától vásárolni, amelyik velük azonos értékeket és szemléletet vall, és környezetbarát csomagolásunkkal úgy hisszük, hogy ügyfeleinknek új élményt nyújthatunk, ami a környezetet az önkifejezés fontos módjának tekinti.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .