Samsung Forum: európai bemutatón a 2020-as TV-k és hangprojektorok

A máltai Samsung Forum termékbemutatón a Q950TS QLED 8K csúcs TV mellett más QLED 8K és 4K modellekkel, MicroLED és „Lifestyle” TV-k továbbá hangprojektorok is ott voltak.


Az idén a máltai Valetta városában megrendezett Samsung Forum rendezvényen a márka nagyon ütötte a 8K vasat. Bemutatták a 164, 190 és 215 centis (65, 75 és 85 hüvelykes) QLED 8K Q950TS csúcs TV-ket, melyek az infinity design révén „széltől-szélig képet”, azaz 99% képernyő/ház arányt biztosítanak. Ráadásul a csupán 15 mm vastag készülékekbe hat hangszórót építenek.

A Q950TS mellett a Samsung a Q900T és a Q800T szériákat is bejelentette, amelyek a QLED 8K TV-k kínálatát bővítik 140 és 249 cm (55 és 98 hüvelyk közötti) készülékkel.

A Samsung TV-k teljes portfóliójának többségét természetesen továbbra is a QLED 4K készülékek teszik ki, a 2020-as Q60T, Q70T, Q80T, Q90T és Q95T modellekkel, melyek 109 és 215 cm (43 és 85 hüvelyk) közötti képmérettel kaphatóak majd. Ezek közül a Q80T, Q90T és Q95T szériák teljes mátrix helyi fényszabályzással (FALD), a Q60T, Q70T szériák készülékei pedig él LED megvilágítással rendelkeznek. Újdonság a Dual LED háttérvilágítás, mely sárga valamint kék LED-eket kombinálva és azokat a nézett tartalom típusához optimalizálva biztosít nagyobb színhűséget és kontrasztot, az „aktív árnyalati leképezés” pedig a HDR képmegjelenítést javítja.

A Samsung szerint a 2020-as QLED TV-k különlegességét a fejlesztett mesterséges intelligencia (angol rövidítéssel AI), nevezetesen a „Smart Screen” AI funkciók adják. Ezek a Quantum Dot AI, mely a Samsung 8K tartalomprocesszorát és Tizen platformját egyesíti a tetszőleges tartalmak felskálázására, s amivel a forrástól vagy az aktuális felbontástól függetlenül akár 33 millió pixelen jeleníthető meg a tartalom; Az Adaptive Picture, mely a környezeti fényviszonyokat és a képernyőn megjelenő tartalmat elemezve biztosít tökéletes képminőséget.

A hangzást javítja az Active Voice Amplifier, mely automatikusan felismeri a háttérzajt a szobában, s annak megfelelően állítja be a hang tisztaságát. Az Object Tracking Sound+ (OTS+) háromdimenziós hanghatást hoz létre a TV tetején, oldalán és alján lévő hangszórókkal egy szabadalmazott AI algoritmus segítségével. Az OTS+ a képernyőn megjelenő akcióhoz illeszti a hangot a látványélmény fokozása érdekében. A Q-Symphony funkció pedig a 2020-as QLED TV-k hangszóróit és a Samsung Q sorozatú hangprojektorait együtt használva állít elő gazdagabb, teljesebb térhangzást.

Az idei európai Samsung Q szériájú hangprojektorok, a Q800T, a Q70T és a Q60T tökéletes szinergiát alkotnak a márka QLED TV-ivel, Acoustic Beam technológiával, azaz egy sor lyukon át szólaltatnak meg imitált irányított hangot, a Q800T, a Q70T pedig támogatják az objektumalapú Dolby Atmos és DTS:X hangsávok megszólaltatását is. Az új Samsung S-sorozat (S60T és S40T) önálló hangprojektorok a gyártó szerint elegánsak, okosak és tökéletesen illeszkednek bármely szobába.

A nyugat-európai országokban március 24-től elérhető Disney+ streaming szolgáltatáshoz való alkalmazás ott lesz minden a Samsung TV-n, melyek az Amazon Alexa, a Google Assistant és a Bixby hangasszisztensek közüli választás lehetőségét egyaránt tudják.

További új funkciók igyekeznek kielégíteni azon felhasználók igényit, akik különféle módon használják a képernyőt. A Multi-View tévézés közben tesz nézhetővé más eszközöket. Ezzel nagyobb képernyőre tehető ki a mobilkészülék képe, rugalmasan választva 14 különböző elrendezési lehetősége közül a két ablakhoz. A Tap View minden eddiginél könnyebbé teszi az okostelefonok csatlakoztatását a TV-hez. A telefon képernyőjének a TV-n való tükrözéséhez egyszerűen csak össze kell érinteni a két eszközt.

Az európai piacon is kapható lesz a márka lifestyle TV-je, a The Sero, aminek képernyője vízszintesen és függőlegesen felállítva is használható, mint egy okostelefon esetében. Természetesen az utóbbiak képe tükrözhető a TV képernyőjén a különböző állású tartalmakhoz illeszkedve.

Idén a Samsung design TV-je, a The Serif 109, 124 és 140 centis (43, 49 és 55 hüvelykes) képmérettel és két új színben (felső fehér és pamut kék) színekben kaphatóak. A lifestyle TV-k kínálatába tartozó The Frame TV-k az eddigiek mellett már 81 és 190 centis (32 és 75 hüvelykes) képmérettel is kaphatóak. Az Art Store új AI alapú auto-kurátor funkciójával a The Frame mostantól már a felhasználó ízlésének megfelelő illusztrációkat tud bemutatni.

A Samsung Forum alkalmával a márka mikro LED TV-inek teljes kínálatát is felvonultatta.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .