Disney+: világszerte már 50 millióan fizetnek a streaming szolgáltatásért

Öt hónappal amerikai indulása után a Disney+ streaming szolgáltatásnak már több mint 50 millió előfizetője van a világ több mint egy tucat országában.


Az USA-ban, Kanadában és Hollandiában 2019. november 12-én elindult Disney+ streaming szolgáltatásnak mindössze öt hónap elég volt ahhoz, hogy elérje világszerte 50 millió előfizetője legyen – áll a cég sajtóközleményében.

A korábban közzétett adatok szerint február elején már több mint 28 millióan fizettek elő a szolgáltatásra, vagyis az elmúlt két hónapban további 22 millió új előfizető csatlakozott. Közöttük már ott vannak azon az Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztriában, Olaszországban, Németországban, Spanyolországban és Svájcban élők is, akik a Disney+ március 24-i ottani elindulása után lettek előfizetők. Franciaországban a koronavírus-válság okán a hatóságok kérésére két héttel eltolták a szolgáltatás indulását.

A járványhelyzet miatt némi késéssel ugyan, de március végén Indiában is elérhetővé vált a Disney+ az ottani Hotstar streaming szolgáltatás részeként, és az 50 millióból megközelítőleg 8 millió innen ered.

Európa sok térségében, Ázsiában, Japánban és Latin-Amerikában még sok kuncsaftra számíthat a Disney streaming szolgáltatása, mely deklarált célként 60–90 millió előfizetővel számol 2024 végére.

Az iparági elemzők nem számítottak rá, hogy a Disney+ már 2022. előtt eléri az 50 millió előfizetőt. 2019 végén a jóval korábban és kevésbé kiélezett versenyben induló Netflix már több mint 167 millió, az Amazon Prime Video 150 millió előfizetővel rendelkezett.

A koronavírus-járvány miatti világszerte jellemző leállás és bezárkózás is minden bizonnyal sokakat ösztönzött arra, hogy előfizessenek egy vagy több streaming videoszolgáltatásra. A többi gazdasági szektorához hasonlóan a televíziós és filmes produkciókat is érintő leállás azonban hamarosan érezteti majd hatását, és az előfizetők az új sorozatok és filmek helyett kénytelenek lesznek korábbi kedvenceiket nézni. Ebből a szempontból igen kedvező helyzetben van a népszerű filmes franchise-ok (Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic) sorát kínáló Disney+, ami egyik oka lehet annak, hogy oly sokan csatlakoztak hozzá.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .