Samsung: már 17 éve a TV világpiac élén

Az Omdia piackutató cég szerint a Samsung 2022-ben ismét, s így sorozatban a 17. éve a TV világpiac vezető márkája, a prémium TV-k piacán megtartva majd 49%-os bevételi részesedését.


2021-ben a Samsung egy infógrafikával idézi fel elmúlt 15 évét, mely idő alatt megszakítás nélkül a TV világpiac élén állt. Két év elteltével most megjelent sajtóközleményükben pedig azt ünnepli a cég, hogy „kiemelkedő módon 17 éven át megőrizte páratlan vezető szerepét a tévéiparban”.

Samsung-17-global-No1-TV

Az Omdia piackutató adatai szerint a Samsung tavaly 9,65 millió QLED és Neo QLED LCD TV-t adott el. Ebbe a számba tehát beletartoznak az olcsóbb él LED megvilágítású modellektől a miniLED háttérvilágítású prémium LCD TV-ken keresztül a márka Lifestyle TV-i is, mint amilyen a The Frame és a The Serif. A Samsung uralja az „ultra-nagyképernyős” TV-k piacát is 36,1% és 42,9% részesedéssel a 190 cm (75”) illetve 203 cm (80”) feletti TV-k kategóriáiban. A 2.500$-nál (kb. 900.000 Ft) drágább prémium TV-k piacán a bevételi részesedést tekintve 48,6%-kal szintén a Samsung az első.

A teljes Omdia jelentés ismeretének hiányában csak feltételezhető, hogy a TV világpiacon még az LG Electronics áll a második helyen, de a kínai TCL kezdi megszorongatni.

A Samsung először 2006-ban került fel a tévéeladási toplistára, amikor piacra dobta a híres „Bordeaux” LCD TV modelleket, amelyek akkoriban hihetetlenül jól fogytak, és ezt a címet azóta sem adta ki a kezéből. Korábban a világ legkelendőbb TV-inek címét japán márkák birtokolták.

Samsung-Global-No1-TV-17-éve

Cheolgi Kim, a Samsung Electronics Visual Display üzletágának ügyvezető alelnöke szerint: „Az elmúlt 17 év során elért iparági vezető szerepünket fogyasztóink folyamatos lojalitása és termékeinkbe vetett bizalma tette lehetővé”, majd hozzáteszi: „Továbbra is egyengetjük az utat, hogy a prémium képminőségen túlmutató prémium készülékélményt teremtsünk.”

A Samsung piaci dominanciáját erősíthetik az újabb QD-OLED TV-k és az egyelőre ígéretnek tekinthető MICRO LED TV-k, amelyek jelenleg a legtöbb fogyasztó számára még megfizethetetlenül drágák.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .