TCL: a második legtöbb TV-t gyártó cég lehet 2022-ben

A világon leszállított TV-k mennyiségét tekintve jelenleg második LG Electronics elé kerülhet a kínai TCL 2022-ben, mely az előbbinél 2 millióval több TV-panelt tervez biztosítani.


Jelenleg a Samsung a világ legnagyobb TV szállítója, a kínai TCL viszont idén több TV-panelt tervez beszerezni, mint az LG Electronics, és ha ezek nem is mindegyikből tévékészülék lesz – hanem mondjuk áruházi kirakatba vagy üzlethelyiségbe kerülő reklámképernyő -, a tény arra utalhat, hogy 2022. lesz az év, amikor a TCL koreai vetélytársát maga mögé utasítva elfoglalja a második helyet a TV világpiacon.

TCL MiniLED QLED TV

A koreai The Elec cikke azt írja (fordítás koreai nyelvből): „Az Omdia piackutató cég és az iparág 4-én megjelent adatai szerint a nagy TV-gyártók idei tervei alapján a Samsung Electronics 55,6 millió, a TCL 36,5 millió, az LG Electronics pedig 34,3 millió panelt terveztek biztosítani.

Összehasonlításképpen a 2021-re biztosított TV panelmennyiségek: Samsung 47,9 millió, LG 33 millión, TCL 32,4 millió. Tavaly egyébként a Samsung 42,23 millió, az LG 27,33 millió, a TCL 24,57 millió TV-t szállított ki. A ténylegesen kiszállított TV-k terén az LG és a TCL közötti különbség a 2019-es 6,84 millióról 2021-re 2,76 millióra csökkent.

A TCL az LCD TV-ibe épített panelek nagy részét saját leányvállalatától, a CSoT LCD panelgyártótól szerzi be.

A kínai TCL továbbra is elsősorban a mennyiségre helyezi a hangsúlyt, de az elmúlt években csúcskategóriás MiniLED QLED LCD TV-kkel és ultra nagy képméretű modellekkel is bővítette kínálatát. Az LG eközben leginkább a csúcskategóriás TV-k, azon belül is az OLED TV-k eladását növelte. Idén a Samsung is piacra dobja az OLED TV-it, így a TCL lesz az egyetlen nagy tévégyártó, amely csak LCD TV-ket kínál.

A bevételeket tekintve a Samsung és az LG továbbra is jóval az TCL előtt áll, köszönhetően magas részesedésüknek a prémium TV-k piacán.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .