Samsung: megállapodás alapján 5 évig szállít OLED és LCD paneleket az LG Display

A Samsung a megállapodás révén az LG Display által gyártott panelekkel szélesebb választékban kínálhat OLED TV-ket.


Tavaly néhány régióban a Samsung már kínált nagyobb képernyőjű LG Display WOLED paneles TV-ket. A 2024-es Samsung OLED TV-k választékában pedig az S85D és S90D szériák közül az utóbbi első ízben 106 és 211 centis (42”és 83”) modelleket is kínál LG Display WOLED panelekkel.

Samsung LG Display OLED

A Samsung bővülő OLED TV kínálata egy 5 éves megállapodás eredménye, amiről a DSCC piackutató cég blogbejegyzése azt írja: „Ázsiában több forrás is arról számolt be a múlt héten, hogy a Samsung Visual Display (a cég TV üzletága) hosszú távú ellátási megállapodásról egyezett meg az LG Display-jel LCD és OLED displaypanelek szállításáról. Forrásaink megerősítették, hogy a megállapodás létrejön, az üzlet bővíti a két koreai óriás közötti meglévő kapcsolatot, mivel mindkettőnek kemény versenyben kell helytállnia a kínai szereplőkkel szemben.”

Hírek szerint a Samsung Electronics a megállapodás értelmében 2024-ben 700-800 ezer OLED panelt, 5 év alatt pedig összesen 5 millió panelt kap az LG Display-től.

Az egyelőre még zavaros, hogy pontosan mely 2024-es Samsung OLED TV-be kerül majd WOLED panel, de a cég továbbra is a QD-OLED panelt tekinti csúcstechnológiának. Az S95D csúcskészülékekbe kizárólag ilyeneket használnak.

A DSCC írása szerint: „Forrásaink szerint a szállított mennyiség nagy része szabványos fehér OLED panel lesz, és nem az LG Display legmagasabb technológiájával, az MLA 2.0-val rendelkező legfejlettebb termékek.”

Az üzlet lehetővé teszi, hogy a Samsung világszerte kibővítse OLED TV-kínálatát. Az LG Display pedig az üzlettel lekötheti kihasználatlan OLED gyárai kapacitásait. A cég 10,5G-s „szuperméretű” OLED TV panelgyára a kereslet visszaesése miatt továbbra sem működik. A fogyasztók szempontjából a többéves megállapodás valószínűleg az OLED TV-k árcsökkentését eredményezi.

A megállapodás LCD panelekre is kiterjed, állítólag csak 2024-ben 5-6 millió darabra. Vagyis várhatóan több IPS LCD panelt kerül majd Samsung TV-kbe.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .