LG Display: a 2024-es „META Technology 2.0” OLED TV-panelekről

Az LG Display 2024-es OLED TV-paneljei optimalizált mikrolencseréteggel és továbbfejlesztett fényességnövelő algoritmusokkal 3.000 nit csúcsfényességet érhetnek el.


Ahogy a Samsung Display szerint a QD-OLED TV-panelek 3. generációja elérheti akár 3.000 nit (cd/m2) csúcsfényességet, úgy az LG Display is hasonlót jelentett be a legújabb „META Technology 2.0” technológiát tartalmazó 2024-es felsőkategóriás OLED TV-kben alkalmazott panelek kapcsán.

LG Display 2024 OLED TV Méta Technology 2.0

A bejelentés szerint: „Mivel a csúcsfényesség a jobb képminőség kulcsfontosságú összetevője, a „META Technology 2.0” 42%-kal fényesebb képeket kínál, mint a hagyományos OLED képernyők, 3.000 nit (cd/m2) csúcsfényességet érve el. Mivel a magasabb csúcsfényesség az emberi szem által érzékelthez hasonló élénkebb látványélményt biztosít, ez az eddigi legmagasabb fényességszint bármely nagyméretű OLED panelt tekintve.”

Emlékeztetőül: bár az LG Display által a tévégyártóknak szállított panel képes lehet elérni a 3.000 nit (cd/m2) csúcsfényességet, az LG Electronics, a Panasonic vagy a Philips OLED TV készülékei várhatóan ezt nem használják majd ki teljesmértékben.

Az LG Display magyarázta szerint: „A META Technology 2.0 egyrészt áll az optimalizált mikronméretű lencsék mintázatát kínáló „Micro Lens Array Plus (MLA+)” mikrolencserétegből, másrészt a továbbfejlesztett „META Multi Booster” fényességnövelő algoritmusból és a teljeskörű fényességrészleteket javító „Detail Enhancer” algoritmusból, melyek együttesen új, 3.000 nit maximális fényességet eredményeznek, lehetővé téve az OLED panelnek, hogy bármely környezetben pontosan fejezze ki a természet ihlette színeket és fényességet.”

Az LG Display megújult MLA+ technológiája tehát még több fényt nyer ki a panelből, tovább javítva annak fényhatásfokát. Például a 195 centis 77 hüvelykes 2024-es OLED TV-panelben összesen 42,4 milliárd mikrolencse található.

LG-Displays-OLED-TV-panel-META-Technology-2.0

Az LG Display hozzáteszi, hogy az MLA+ és a  META Multi Booster révén az új OLED TV-panel „ jobb, akár 1.500 nit (cd/m2)  színfényességet ér el, ami 114%-kal fényesebb, mint a hagyományos OLED-ek”, a Detail Enhancer, azaz részletjavító algoritmus pedig különösen a legsötétebb részleteket segít kiemelni. Az új csúcs OLED TV-k képernyője emellett még szélesebb nézőszöget biztosít, és az új panelbevonat révén még kevésbé tükröződik.

Az LG Display a 2024-es META Technology 2.0 OLED TV panelek 139, 164, 195 és 211 centis (55, 65, 77 és 83 hüvelykes) képernyőméretben készülnek. Az ezeket alkalmazó már bejelentett OLED TV-k az LG Electronics G4 és M4 modelljei és a Panasonic 139 és 164 centis (55” és 65”) Z95A készülékei.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .