Samsung Q900R: frissítéssel kell javítania a 8K TV képminőségén

A majdnem három hónapja kapható Samsung Q900R 8K TV-k tesztelői számos a képminőséget érintő problémát találtak, melyeken azonban úgy tűnik egy frissítéssel képes javítani a gyártó.


A Samsung Q900R QLED 8K TV-kről egyenlőre csak néhány átfogó tesztet tettek közzé, és azok nem teljesen pozitívak. A legtöbb probléma úgy tűnik, a készülékek háttérvilágításával van. A kiemelkedően fényes objektumok körül az elvártnál nagyobb a fényglória, a háttérvilágítás bizonyos homogén sötét jelenetekben vibrál. A csúcsfényességű területek néha nem elég intenzívek, és a nagyon sötét területeken az árnyalati részleteket is elvesznek. Az már csak apróságnak tűnik, hogy a kép a menü behívása során néha spontán kifényesedik. Egyesek szerint ezek miatt a problémák miatt nem igazán lehet élvezni a képet.

Valahol érthető, hogy egy 8K TV összes képpontját és háttérvilágítását kontrolláló jelfeldolgozó-rendszert nem könnyű feladat azonnal tökéletesen megoldani. Előfordulhat tehát néhány kezdeti probléma, de az számít, hogy milyen lesz végül a képminőség.

A Samsung maga is úgy látja, hogy javítania kell a képminőséggel kapcsolatos problémákat, ezért rövidesen érkezik a Q900R modellekhez egy jelentős firmware-frissítés. Ez a cég szerint a azonnal megoldást kínál a legfontosabb problémákra, köztük a vibráló háttérvilágításra.

A Forbes cikkírója, John Archer már kipróbálhatta a frissítést és azt tapasztalta, hogy a sötét jelenetek képalkotása sokkal jobb, és már nem tapasztalható a háttérvilágítás vibrálása. Archer szerint a frissítéssel a minőség összességében egyértelműen javul, ami tökéletesebb képreprodukciót biztosít.

Az még nem tisztázott, hogy a Samsung Q900R szériájú TV-khez hivatalosan mikor jelenik meg a szóban forgó firmware-frissítés.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .