Sony: kész az Android 7.0 frissítés sok 2016-os és 2015-ös TV-hez (Frissítve)

A Sony 2015-ös és összes 2016-os TV-jének tavaszra halasztott Android 7.0 operációsrendszer-frissítése végre megjelent, és sok egyéb mellettt Chromecast 4K-t, kép a képben funkciót, több Google-fiók és HLG HDR támogatást kínál.


Frissítés:

Végre már a 2015-től gyártott európai Sony Android TV tulajdonosoknak sem kell tovább várniuk az Android 7.0 (Nougat) operációs rendszerre. Mostantól az összes Sony tévén ez fut.

A Sony közlése szerint: „Örömmel jelentjük be, hogy 2018. március 14-én új firmware-frissítés (v5.381) jelenik meg közvetlenül TV-jéhez és kerül ki fokozatosan a tavasz során. A firmware az Android 7.0 Nougat (operációs rendszert) és új funkciókat bevezetve tovább növelve a TV teljesítményét, közben javítva a meglévőeket.”

Az Android 7.0 számos új funkciót tartalmaz, köztük a több Google-fiók támogatását és a kép a képben funkciót. A Sony támogatói oldala tájékoztat az érintett modellekről, az új firmware nyújtotta előnyökről és fejlesztésekről, valamint a frissítés módjáról.

A beépített Chromecast szolgáltatás frissítésével már támogatottak lesznek a Google Cast 4K tartalmak, de a HDR és az 50Hz-es képfrissítésűek továbbra sem.

A magyar támogatói oldalról valamilyen oknál fogva lemaradt, de a frissítés része az XD94, XD93, XD85, SD85, X93D, X94C, X93C, X91C, X90C, X85C, S85C szériájú készülékekre vonatkozóan a Hibrid Log Gamma (HLG) HDR tartalmak támogatása is a HDMI csatlakozáson kívül immár USB-n, hálózaton (DLNA) és műholdas TV vételen át egyaránt.

A Sony megígérte, hogy TV-i valamikor később megkapják majd a következő Android 8.0-as verziót is új felhasználói felülettel és Google Assistant funkcióval, de ezzel kapcsolatban még nem tudni semmit.

A március 14-el elkezdődött hálózati „automatikus letöltéssel” abszolválható frissítésre akár több hetet is várni kell, de aki türelmetlen az USB-ről is telepítheti az új firmware-t.

2018. január 2.:

Az Android TV-k gyártói közül egyedül a Sony vállalta, hogy összes érintett modelljét a 7.0-ás (Nougat) verzióra frissíti, de úgy tűnik ez a vártnál sokkal hosszabb időbe telik.

A 2017 májusában kiadott Android 7.0 frissítés a 2017-es 4K HDR Android TV-k, a már idehaza is kapható BRAVIA A1 OLED TV-k, a ZD9 csúcskészülékek és a 2016 vége felé megjelent XD70, XD75, SD80, XD80, XD83 modellek kapták meg. Nincs kész viszont a frissítés a 2016-os tavaszi és a 2015-ös modellekhez.

A Sony bejelentése szerint a frissítést tovább halasztották. „az ütemezés szerint 2018 tavaszára”.

„Jelenleg a Nougat firmware frissítés TV kínálatunk csak bizonyos részéhez érhető el. Tudjuk, hogy ez a frissítés a többi modellen is nagyon várt, és szeretnénk betekintést nyújtani a megjelenési ütemezésről Sony Android TV-k teljes kínálatához.”

„Mérnökeink jelenleg is dolgoznak az Android 7.0 (Nougat) operációs rendszer frissítésén a többi modellhez. Annak érdekében, hogy a frissítés Európa-szerte zavartalanul működjön, sok minőségbiztosítási tesztre van szükséges.” – áll a közleményben.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .