LG: ilyen hajlékony a falra tapadó W7 OLED TV (Videó)

1. Oldal

Az LG által először a CES 2017 kiállításon bemutatott új OLED TV-k között nincs már ugyan ívben hajló képernyőjű modell, de a korábban tapéta TV-nek is titulált új OLED TV, a SIGNATURE W7 képernyője olyan vékony, hogy meghajlik saját súlyától.


A 2017-es LG OLED TV-k csúcsát a SIGNATURE W7 széria képviseli, mely kitűnő képminősége mellett forradalmian új design megoldást is képvisel.

LG W7 OLED TV-hajlik.jpg
A W7 képernyője olyan vékony (2,57 mm) és annyira hajlékony, hogy a két végén tartva az saját súlyától is jelentős mértékben képes meghajolni. Ez a vastagság azonban az IFA 2015 kiállításon bemutatott prototípus kevesebb, mint 1 mm-es vastagságának több mint 2,5-szerese, de ennek oka van. Maga a mindentől lecsupaszított OLED panel ténylegesen csak 1 mm vastag és szinte az összetekerhetőségig hajlítható, de a panel meghajtására szolgáló áramkörök nem annyira rugalmasak, hogy néhány foknál nagyobb mértékű hajlítást elviselnének. 2,57 mm-es vastagságával már elég stabil a képernyő, hogy a benne működő elektronika is időtálló módon elviselje a meghajlásokat.

Az alábbi videót a What Hi-Fi? kollégái készítették egy LG sajtórendezvényen, ahol a márka munkatársai bemutatták, hogyan akasztható fel a képernyő a két felső sarkában lévő fül segítségével a falra szerelt acél tartólapra, és hogyan tapad ahhoz a képernyő hátlapján lévő 9 mágnessel.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

LG: az új OLED TV-k között ott a falra tervezett W széria is
LG: így nézne ki a jövendő tapéta OLED TV?
LG: 500 milliárd Ft-os beruházás hajlékony OLED gyártósorba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .