Sony: négy új modellel erősödik az AV vevőerősítő választék

1. Oldal

A Sony STR-DA6400ES lesz az első hálózati szerverként is működő DLNA minősítésű AV vevőerősítő, és három teljesen megújított STR-DH sorozatú modell váltja fel a jelenlegi STR-DG szériát.
A Sony STR-DA6400ES kiszélesíti a multimédiás tartalmakhoz való hozzáférés lehetőségét. A DLNA minősítése révén ugyanis kompatibilis PC-n vagy házi médiaszerveren tárolt digitális képek, zenék és videók bitfolyamait képes lejátszani az erősítő. Ráadásul az STR-DA6400ES nemcsak kliensként funkcionálhat, de szerverként a hozzá csatlakoztatott analóg hangforrás – legyen az egy lemezjátszó, szalagos- vagy kazettás magnó, esetleg analóg módon csatlakoztatott CD játszó – digitalizált audiojelét is képes továbbítani egy kliens eszközhöz, ezzel hidalva át az analóg tartalmak és a digitális készülékek közötti szakadékot.

Az STR-DA6400ES képes a SHOUTcast internetes rádiószolgáltatás közvetlen elérésére is, amely zenei lehetőségek sokaságát hozza egyenesen a házba PC bekapcsolása vagy megléte nélkül. Az összes hangjelből – az internetes rádiót is beleértve – választva akár három szobába juttatható el különböző audió, miközben video a második zónába küldhető, ami egy „second zone” grafikus felhasználói interfészen át irányítható.

A vevőerősítő nem kevesebb, mint hat 1.3-as verziójú HDMI bemenettel rendelkezik. Ezek egyike az előlapon van, amihez például egy HD kamera köthető. A csatlakoztatást két HDMI kimenet teszi teljessé, amelyek természetesen támogatják a 1080/24p, „x.v.Colour” és „Deep Colour” jelek átvitelét is.

STR-DA6400ES_front.jpg
Az STR-DA6400ES képességei között fontos szerepet játszik az új nagyfelbontású Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS HD Master Audio és DTS High Resolution Audio hangformátumok dekódolása. Ezt egészíti ki szakértő módon a Sony HD Digital Cinema Sound hangfeldolgozás, amely tökéletesen adja vissza az igazi mozizás élményét otthon.

Az erősítő hét végfokozata két csatornát meghajtva 120W (20Hz-20kHz, 8Ω, 0,09% THD) teljesítményt szolgáltat, a front hangsugárzók kettős erősítésére (Bi-Amp) is konfigurálhatóak, de egy 2. zóna két hangsugárzóját is megszólaltathatják.

A „Digital Cinema Auto-Calibration” az erősítő 7.1 csatornakimenetét a hangsugárzókhoz, a szobához illetve a hallgatási pozícióhoz kalibrálva biztosítja az tökéletes beállítást.

Az STR-DA6400ES májusban kerül az üzletekbe.

A jelenlegi STR-DG szériát felváltó három új erősítő: STR-DH500, STR-DH700 és STR-DH800.

Az STR-DH500 egy 5.1 csatornás vevőerősítő 3 kapcsolható HDMI bemenettel és 1 kimenettel rendelkezik. Az erősítő „Digital Cinema Auto-Calibration” beállítást és „Digital Media Port” csatlakozást kínál, mely utóbbi opcionális adaptereken keresztül lehetővé teszi a hordozható zenelejátszó vagy akár PC csatlakoztatását is.

A több tudásra vágyók számára készül a 7.1 csatornás STR-DH700, amelynek 3 jelismétlős HDMI bemenete és 1 ilyen kimenete van, amin át már az „x.v.Colour”, „Deep Colour” jelátvitelt is lehetséges. A modell kettős erősítésre (Bi-Amp) is konfigurálható, és támogatja a gyártó S-AIR vezeték-nélküli hátsó hangsugárzó meghajtást is, ami rugalmassá és kényelmessé teszi a házi-mozi telepítését.

A széria csúcsán az STR-DH800 áll, amelynek specifikációja már kiegészül 4 jelismétlős HDMI bemenettel (1 kimenettel), és nagyfelbontású Dolby True HD és DTS HD Master Audio dekódolással is.

Az STR-DH500 és STR-DH700 májusban kerül forgalomba, míg az STR-DH800 júliusban.

Kapcsolódó linkek:

Sony: bemutatták a 2009-es Blu-ray lejátszókat az USA-ban
Sony: új, már a világhálóra is csatlakozó BRAVIA TV-k
Sony: WE5 ECO TV az eddigi „legzöldebb” BRAVIA LCD TV
Sony: BDV-IT1000 a mindentudó házi-mozi rendszer
Sony: három új ES sorozatú AV vevőerősítő az IFA-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .