JVC: jönek a 2. generációs DV sorozatú Super Slim LCD TV-k

1. Oldal

A JVC tavaly megjelent Super Slim LCD TV-k utódai is teljes 1080p HD felbontásúak lesznek, és immár a gyártó 100Hz Clear Motion Drive II megkétszerezett képfrissítés is működik bennük.
Az új, 119, 107 és 94 centis képméretű JVC LT-47DV1BU, LT-42DV1BU és LT-42DV1BU „Slim” LCD TV-kbe a gyártó nemcsak az eddigieknél vékonyabb panelmegvilágító egységet alkalmazza, de a jelenlegi legkorszerűbb kép- és hangfeldolgozó technológiákat, és a készülékek kezelését érintő újszerű műszaki megoldásokat is.

JVC_DV1_Praga.jpg
A DV széria készülékein szemből szinte csak egy a képernyőt övező nagyon vékony fekete bőrhatású keret látható, a hátlap viszont gyöngyház fehér. Elképzelhető, hogy némi felár ellenében fehér illetve ezüst bőrkerettel és vele azonos színű hátlappal is kaphatóak lesznek a modellek. A mellékelt asztali állványon bizonyos szöghatáron belül elforgatható a készülék

Az új „Slim LCD” TV-kbe teljes HD felbontású panelek állítják elő a képet, és azok egyebekben is megfelelnek a HD-ready 1080p követelményeknek. Maga a 8 msec. válaszidejű, alacsony teljesítményfelvételű panel akár 500 cd/m² fénysűrűség előállítására is alkalmas, a dinamikus kontrasztarányt 1.000.000:1-re specifikálja a gyártó.

Az új készülékek energiafelhasználása tovább csökkenthető az „ECO Mode” funkcióval, mely a panel háttérvilágítását szabályozza a készüléket körülvevő fényviszonyoknak megfelelően – sötét szobában csökkentve, világosban növelve azt -, illetve a „Radio Mode”, amely teljesen ki is kapcsolja az LCD háttérvilágítást rádiócsatornák hallgatása közben. A hátlapon egy külön kapcsolóval teljesen áramtalaníthatóak a készülékek, így még a készenléti fogyasztás is elkerülhető.

A DV széria modelljeiben a gyártó jelenleg legnagyobb tudású DynaPix HD Picture Engine képfeldolgozása működik. Ez az xvColour és Deep Color színjeleket is kezelő valódi 12 bites RGB színfeldolgozás és a bejövő, komponensenként 8 bites színjelet 12 bitesre felkonvertáló „Real Bit Driver” eljárás révén finomabb színárnyalatok megjelenítését biztosítja, amit egy intelligens színoptimalizálás még tovább tökéletesít, és külön algoritmus gondoskodik a természetes képrészletek fokozásáról is.

A korábbi „Super Slim” modellekből még hiányzott, a DV sorozat modelljeiben viszont már működik a gyártó eddigi legjobb minőségű, a többirányú mozgást is követő képinterpolációs algoritmust teljes HD felbontású képen is alkalmazó „100Hz Clear Motion Drive II” megkétszerezett képfrissítés, mely jelentősen javít a mozgásfelbontáson.

A DV szériában a hangot illetően is a legtöbbet nyújtó „MaxxAudio” rendszert alkalmazzák, melynek négy összetevője a hangerőt azonos szinten tartó „MaxxVolume”, a sztereo hangképet szélesítő „MaxxStereo”, a magas frekvenciákat precízen adagoló „MaxxTreble”, és az alacsonyfrekvenciákat gazdagító „MaxxBass”.

Az új készülékeknek négy HDMI bemenetük van, melyek HDMI-CEC kompatibilisek, és komponens videó, PC bemenetekkel, 2db SCART csatlakozóval valamint optikai digitális audiokimenettel is rendelkeznek. Az USB 2.0-ás csatlakozón át pedig médiafájlok (JPEG/MP3) megtekintésére illetve megszólaltatására is alkalmasak az új „Slim LCD” TV-k.

Az új modellek az új távirányító mellett tapsra illetve újcsettintésre is reagálnak – három tapsra a készülék be- illetve kikapcsol, kettőre elnémítja a hangot.

A DV sorozat készülékeibe sajnos csak MPEG-2 DVB-T tunert építenek. A rövidesen kapható modellek ára egyelőre még nem ismert.

Kapcsolódó linkek:

JVC: új LCD monitor nagy színhűségű digitális fényképekhez is
JVC XV-BP1: a gyártó első Blu-ray lejátszója márciustól kapható
JVC: szuper-vékony LCD technológiai fejlesztés
JVC: a következő LCD TV generáció fejlesztései

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .