Az LG folytatja, a Samsung még növeli is a plazmagyártást

1. Oldal

Az LG máris sietve cáfolja az alelnöke nyilatkozata alapján kelt, a cég plazmagyártásból történő kivonulásáról szóló híreszteléseket, a Samsung pedig idén még növelni is szeretné a plazma TV kiszállítást.

LG_logo.jpgAz LG plazma TV üzletből való esetleges kiszállásról szóló híresztelést szinte azonnal cáfolta a cég. A kiadott hivatalos sajtóközlemény szerint az LG Electronics, mint a világ vezető plazmaképernyő és plazma TV gyártója valamint a Plasma Display Coalition alapító tagja elkötelezett a plazmaüzlet iránt és hisz benne, hogy a síkpaneles képernyőágazat fontos szegmensét képezik a plazma TV-k.

A cég ráadásul minden a plazma TV-khez és PDP modulokhoz szükséges kulcstechnológiával rendelkezik, ami kivételes előnyt jelent a piacon. Az LG rengeteget fektetett abba, hogy megerősítse márkáját ebben a szegmensben, s a továbbiakban is folytatja ezt.

Az LG szerint a plazma TV-k iránti kereslet még mindig nő, s ezek alapján céljuk, hogy 3 millió plazma TV-t értékesítsenek 2009-ben, amivel a teljes plazma TV piac 19%-át szeretnék megszerezni. A cég ennek érdekében számos új plazma TV modellt mutat be, köztük vezeték-nélküli összeköttetéssel, teljes HD felbontással, innovatív keretmentes design megoldással. A plazmagyártás még hatékonyabbá tétele érdekében már 2008-ban növelték a jobbhatékonyságú gyártósorok kapacitását. 2009-ben integrálják a PDP modul és plazma TV üzletágakat, hogy kedvezően befolyásolják a készülékek és alkatrészek közötti vertikális hatékonyságot, valamint jobb ellátási láncot hozzanak létre. Az LG folytatja a plazmaképernyők széles skálájának fejlesztését a fogyasztók igényeinek megfelelően.
samsung logo.jpg
A második legnagyobb plazma TV gyártó Samsung Electronics további PDP szűrő beszállítókat keres, mert 2009-ben 4,5-5 millió darabra szeretnék növelni a kiszállított plazma TV-k számát a 2008-as 3 millióról.

A plazma TV kiszállítás megcélzott növelése ellenére a Samsung-nak idén nem kell növelnie PDP modulgyártó kapacitásait, a Samsung SDI kapacitásait is beleértve ez több mint elég.

Kapcsolódó linkek:

Lehet, hogy az LG is felhagy a plazma TV gyártással
Pioneer: autóelektronikára és audióra koncentrál a cég a jövőben
A plazmapanel kiszállítást is érinti a gazdasági visszaesés
Panelgyártó kapacitásokat állít le az LG és a Sharp
A Hitachi is kiszállni készül a plazma üzletből?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .