Samsung: új Smart TV interfész és OLED TV-k a CES 2013-on

1. Oldal

A két hónap múlva nyíló CES 2013 kiállításon híresztelések szerint a Samsung új OLED TV-ket és egy új okos TV platformot mutat be megújuló kezelőfelülettel, ami az okos-telefonokhoz fejlesztett „Bada” operációs rendszeren alapszi

Pletykák szerint a Samsung néhány figyelemreméltó újdonsággal készül a januári CES 2013 kiállításra. A márka új TV kínálata részeként várhatóan új OLED TV sorozatot mutat be, ami arra utalhat, hogy több típus vagy egyszerűen csak több képméretben kapható készülék lesz. Arról még nem tudni, hogy mi változik a múltév januárjában bemutatott 140 centis Super OLED TV-hez képest, amiből a számtalan ígéret ellenére idén csak néhány száz kerül bemutatótermekbe, de Philip Newton a Samsung Ausztrália AV igazgatója szerint állítólag az új OLED TV „lenyűgöző” lesz, és 2013 áprilisában kerül forgalomba.

Samsung_SmartTV_Apps.jpg
A Samsung egy új Smart TV platformot is bemutat, ami úgynevezett „Bada” operációs rendszeren alapul. A Bada operációs rendszert eredetileg okos-telefonokhoz fejlesztették ki, de TV képernyőhöz is adaptálták. A 250 millió dolláros (kb. 55 milliárd Ft) fejlesztési költségű operációs rendszert az Apple ihlette, és az új platform állítólag egy nagyon egyszerű és felhasználóbarát megjelenést kap, felváltva a mai okos TV-k zsúfolt kezelőfelületét. Nem tudni, hogy fut-e majd a Bada a jelenlegi Smart TV-ken, de akár része lehet a gyártó Evolution Kit koncepciójának. A Bada operációs rendszerrel a Samsung új alkalmazásokat és tartalomszolgáltatásokat nyújthat valamint saját hirdetési platformot is teremt a hagyományos TV csatornák nagy bánatára.

A design is megújul, ami – egyes források szerint – szintén az Apple minimalista és elegáns vonalaiból merít ihletet. A kék Samsung logó állítólag eltűnik, és az új TV-k életstílus termékként kerülnek forgalomba.

Hangsúlyoznunk kell, hogy mindezek egyelőre csak szóbeszédek. Tudható azonban, hogy a Samsung hagyományosan ilyenkor tart belső eligazítást következő évi termékeiről, így nem elképzelhetetlen, hogy a híreszteléseknek lehet valami valós alapjuk. Mindez persze csak a Las Vegasban január 8-án megnyíló CES 2013 kiállításon derül ki.

Kapcsolódó linkek:

Késnek az LG és a Samsung OLED TV-k
Samsung: a 140 centis 55ES9500 OLED TV az IFA 2012-n
Samsung 55ES9500: gyártásban az OLED TV
Samsung: a Super OLED TV az IFA 2012-re kerül forgalomba
Samsung: 2012-es megújítható okos TV-k
Samsung: ott a 140 centis Super OLED TV a CES-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .