SANYO PLV-Z2

Üzembehelyezés

Nagy várakozás előzte meg a SANYO PLV-Z2 eljövetelét, hiszen az előd (a Z1) igen jól szerepelt mind a hazai, mind a külföldi piacokon, nem különben a tesztlaborokban.
Üzembehelyezés

A csatlakozófelületnél nem állunk meg csodálkozni, természetesnek vesszük a látottakat, duzzognánk is, ha hiányozna valamelyik. Van itt kérem minden, kompozit, S-video és YUV komponens bemenet, illetve számítógéphez, SCART RGB-hez (opcionális adapterkábelen keresztül) vagy digitális RGB videojelhez DVI-I interfész is. A vezérléstechnológiáknak hódolók ezen felül egy 8-pólusú Mini-DIN csatlakozót üdvözölhetnek.

Csatlakozófelület
Mielőtt összekötnénk a DVD-vel masinánkat, érdemes a forrást is megvizsgálnunk atekintetben, hogy felnőtt-e a feladathoz. A SANYO PLV-Z21449 ugyanis progresszív videojeleket (480p, 576p, 720p) is képes fogadni, ami egyáltalán nem elhanyagolható fegyvertény, ha tényleg jó képminőséget szeretnénk. Ha ez csak a következő lépcső lesz a jövőben, akkor természetesen váltott-soros jelet (480i, 575i, 1035i, 1080i) is fogad a vetítő, amit saját konvertere alakít át az LCD-k számára progresszív képpé.

Mi komponens videó csatlakoztatást és progresszív képfrissítésű forrást használtunk a teszthez (külföldi tesztek szerint a váltott-soros jelnél láthatóak alig észlelhető képi mellékhatások és a progresszív bemenőjel élesebb és stabilabb képet biztosít).

Az üzembehelyezést segítendő egy újdonsággal állt elő a gyártó a hűtés tekintetében is. A SANYO PLV-Z21449 hátul és a fenekén szívja be a hideg és kétoldalt fújta ki a meleg levegőt, így bátran tehetjük a hátfalhoz közel a minél nagyobb képméret érdekében (persze ha szükséges), hiszen nem fog felforrósodni és kikapcsolni a berendezés. Persze ez csak ennél a modellnél nagy szám, egy ideje több gyártó a lencseoldali „kilélegzésre” esküszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .