Sennheiser AMBEO: hangprojektor 3D térhangzáshoz (Frissítve)

Sennheiser AMBEO Dolby Atmos, DTS:X és MPEG-H objektumalapú térhangformátumokat 13 hangszóróval egy 5.1.4 hangrendszernek megfelelően megszólaltató hangprojektora májustól kapható.


Frissítés:

 Az IFA 2018 után a CES 2019-en ismét bemutatta a Sennheiser AMBEO hangprojektorát, ami egybeépített hangrendszerként, azaz külön hátsó hangsugárzók és mélynyomó nélkül ígér a márka szerint 5.1.4 hangsugárzó konfigurációnak megfelelő hallgatási élményt.

A hangprojektor zenelejátszáshoz Bluetooth kapcsolatot biztosít és támogatott a Chromecast, az ugyancsak népszerűbb Airplay 2 protokoll viszont egyelőre nem.

Ultra HD Blu-ray lejátszó és más forráskészülék csatlakoztatható közvetlenül a hangprojektor három HDMI bemenetének valamelyikéhez, vagy eARC kompatibilis TV-n keresztül is.

Sennheiser AMBEO májustól lesz kapható 2.499 € (kb. 795.000 Ft) áron.

A Sennheiser AMBEO műszaki jellemzői:
 • Magával ragadó 5.1.4-es hangzás egy mindent-egyben készülékből, ami hihetetlenül mély basszusokat biztosít külön mélynyomó nélkül
 • Optimalizált hallási élmény minden szobához egyszerű kalibrálással a mellékelt külső mikrofon által
 • Dolby Atmos DTS:X és MPEG-H kompatibilitás
 • Felkeverési technológia sztereó és 5.1-es tartalmak lebilincselő térbeli újjáélesztéséhez
 • Öt különböző (film, zene, sport, hírek és neutrális) alapbeállítás a hangfrekvenciák és 3D jellemzők tartalomtípushoz adaptálásához
 • Az akusztikai beállítások és alapbeállítások egyszerű megváltoztatása, és választás három különböző (light, standard és boost) módból a Sennheiser iOS és Android alatt működő Smart Control App alkalmazásával
 • Összesen 13 hangszóró, köztük a mély basszusokhoz 6x 4″ hosszú löketű mély-sugárzó, 5x 1″ ötvözetből készült dóm magas-sugárzó és 2x 3,5″ felfelé sugárzó hangszóró
 • A csatlakoztatási lehetőségek között beépített a Google Chromecast, a Bluetooth és a HDMI eARC/CEC
 • Rugalmas bemenetkezelés 1x HDMI eARC, 3x HDMI, 1x optikai és 1x AUX (RCA) bemenetekkel
 • Széles frekvencia-átvitel: 30 Hz (-3dB) – 20.000 Hz illetve 26Hz (-6dB) – 20.000 Hz
 • Az új funkciók WiFi-n keresztül és a Sennheiser Smart Control frissítései révén bővülnek
 • Elegáns, prémium design lakkozott és csiszolt alumínium felülettel

2018. szeptember 4.:

Az év eleji CES-en már bemutatott prototípus után az IFA 2018 kiállításon demonstrálta a Sennheiser AMBEO márkaelnevezésű jövőre kapható hangprojektorát. A hangtechnikában igen elismert cég olyan mindent egyben kialakítású megoldást igyekszik kínálni, ami az objektumalapú hangformátumok hatásos térbeli megszólaltatását biztosítja a nappali felforgatása nélkül.

A cég elmondása szerint: „A Sennheiser AMBEO védjegye alatt 3D térhangzáshoz fejlesztett legújabb termék, egy hangprojektor, ami rendkívül térbeli élményt nyújt körülölelő 5.1.4 hangjával és mély basszusával, amit hallani kell, hogy elhiggyük. Mindezt egy mindent-egyben eszköz szolgáltatja, és nincs szükség további mélynyomóra sem.” Nem fukarkodik a jelzőkkel a cég hangprojektora tudásának jellemzésekor. Szerintük az „izgalmasan magával ragadó 3D hangélményt” nyújt és „új referenciát állít fel a HiFi hangminőségben”.

A Fraunhofer kutatóival közösen fejlesztett hangprojektor 13 hangszóróval hozza létre a térhangzást és virtuális hangelemeket, köztük fej fölött megszólalókat is használ a szoba hanggal való megtöltéséhez. Természetesen támogatja a Dolby Atmos és DTS:X valamint az MPEG-H hangformátumokat és tartalmaz egy „felkeverő technológiát” a sztereó és 5.1 surround hangok felkonvertálására. Egy beépített mikrofon kalibrálja és hangolja a hangprojektort a hallgatási környezethez.

Míg a versenytársak gyakran opcionális hátsó hangsugárzókat, és külön mélynyomót kínálnak hasonló prémium hangprojektoraikhoz, a Sennheiser azt állítja, hogy ezek nélkül is hasonló hangzást nyújt integrált kialakításával.

A Sennheiser AMBEO hangprojektor valamikor 2019-ben lesz kapható, de ára és teljes műszaki jellemzői még nem ismertek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .