Sharp: a vékony és az óriás LCD TV-k megvehetőek

1. Oldal

Mától idehaza is megvehetőek a Sharp AQUOS LCD TV-k ultra vékony XS1 sorozatú modelljei, és a behemót, 274 cm (108 ich) képátlójú XXL LCD képernyője, melyeket ma a Westend City Center Media Markt üzletében be is mutattak.
A mai sajtótájékoztatón maga Yoshitaka Tamura, a Sharp Electronics közép-kelet-európai részlegének ügyvezető igazgatója és Szánthó Balázs, a Media Markt üzletlánc hazai koncepciómenedzsere jelentették be az immár Magyarországon is megvásárolható új Sharp AQUOS LCD készülékeket.

Sharp_LC_52XS1E.jpg
Az IFA-n már bemutatott XS1 prémiumkategóriás LCD TV sorozat 132 és 165 centis (52 és 65 inch) képátlójú készülékeinek teljes HD felbontású paneljeit RGB LED-es háttérvilágítással látták el. Ennek köszönhető az előállított színek rendkívül széles és gazdag skálája, valamint a LED-ek lokális szabályzása révén elérhető igazán mély feketeszint, ami az igen tetemes (1.000.000:1) kontrasztarányban mutatkozik meg.

Az XS1 sorozatú LCD TV-k energiatakarékosak, mert az aktuális fényviszonyoknak megfelelően állítják be képernyőjük fényerejét, de ennél talán a vásárlók számára vonzóbb, hogy mindössze 2,3 cm vastagok – a legvékonyabb részüknél. Így könnyű a készüléket elhelyezni, falra erősíteni, vagy a dekorációba, bútorba szerelni. A képernyőhöz egy HDMI kábelen keresztül külső médiavevő csatlakozik, mely az MPEG-4 tömörítésű HDTV vételre alkalmas DVB-T és DVB-S/S2 tunereket, valamint a további be- és kimeneteket is tartalmazza. A Pioneer közreműködésével fejlesztett ugyancsak keskeny hangsugárzó a képernyőről leválasztható.

A 132 centis LC-52XS1E 2.899.990 Ft-ba, a 165 centis LC-65XS1E 3.899.990 Ft-ba kerül.

Sharp_Aquos_XXL.jpg
Valószínűleg nem fogják megrohanni tömegek a Media Markt áruházat, hogy 34.999.990 Ft-ért azonnal hazavigyék az AQUOS XXL fantázianevű, LB-1085 jelzésű, 274 cm (108 ich) képátlójú LCD képernyőt, de a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy akadt már érdeklődő.

A 2007-es CES-en bemutatott és 2008 közepe óta már meg is vásárolható óriás máig a világ legnagyobb kereskedelmi forgalomban kapható LCD képernyője, s természetesen nem az átlagos nappalikba, hanem nagyméretű közösségi terekben, kereskedelmi- és persze nagyobb otthoni környezetbe szánják.

A behemót képernyő panelje természetesen teljes 1080p felbontású és a kiváló képminőséget a Sharp olyan korszerű képjavító technológiái biztosítják, mint az aktív kontraszt és a külső fényérzékelővel vezérelt háttérvilágítás, amivel a készülék a képtartalom és a helyiség fényviszonyainak függvényében automatikusan állítja be a legmegfelelőbb értékeket. A Quick Shoot funkció pedig a válaszidő javításával teszi élvezhetőbbé a gyors jeleneteket és a sportközvetítéseket.

A hatalmas LCD képernyő előnye, hogy akár a nap huszonnégy órájában működhet, még különösen nagy közösségi terekben is magára vonja a figyelmet, így kiválóan alkalmazható reklámfelületként vagy információhordozóként reptereken, állomásokon vagy bevásárló központokban.

Bár a képernyő felülette négyszer akkora, mint egy 132 centis (52 inch) készüléké, az AQUOS XXL energiaigénye mégis kevesebb (1130 W a 4×325 W helyett). Az elhelyezés megkönnyítése érdekében a készülék falra, illetve a mennyezethez erősíthető, valamint speciális, nagy teherbírású állvánnyal is rendelhető.

Kapcsolódó linkek:

Sharp: új 100Hz-es képfrissítésű AQUOS LCD TV alapmodellek
Sharp: szuper vékony LCD TV és más újdonságok az IFA-n
Sharp: kapható a világ legnagyobb 274 centis LCD képernyője

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .