Sharp: új 100Hz-es képfrissítésű AQUOS LCD TV alapmodellek

1. Oldal

A Sharp LC-32XL8E, LC-37XL8E, és LC-32RD8E zongora-fekete kávájú készülékei nemcsak szépek, de minőségi képfeldolgozásuk révén műszakilag is előremutatóak.
Az új Sharp AQUOS 100Hz-es, azaz megkétszerezett képfrissítésű LCD TV alapmodellek közül 81 és 94 centis képátlóval kaphatóak az 1920×1080 pixel felbontású panelekkel szerelt LC-32XL8E, LC-37XL8E, és 81 cm-es képméretű a LC-32RD8E, mely 1366×768 pixel felbontású.

A Sharp ezeket az „E” végződésű modelleket Spanyolországban szereli össze, s így csak az LCD panelt kell Japánból Európába szállítani, ami környezetvédelmi szempontból üdvös megoldás, mert magukat a készülékeket már csak a közeli piacokra kell eljuttatni. Ugyancsak a környezeti és takarékossági megfontolások állnak az olyan műszaki megoldások mögött, mint az alacsony áramfelvétel készenléti állapotban, valamint az Eco üzemmód, mely az Optical Picture Control 2 fényérzékelő technológiával a környezeti megvilágításhoz illetve a felhasználó beállításának megfelelően állítja a TV-k háttérvilágításának fényerejét. Ezzel is megtakarítás érhető el a teljesítményfelvételben.

A készülékekbe az analóg TV vevők mellett DVB-T tunert is építenek, de ezek sajnos nem alkalmasak a hazai MinDig TV (MPEG-4, HDTV) digitális adások vételére.

LC32XL8E.jpg
Az LC-32XL8E, LC-37XL8E modellek paneljei a gyártó „RGB Plus” elnevezéssel illetett, az alapszínek mellett bíbor összetevőt is tartalmazó háttérvilágítással rendelkeznek, ami természetesebb színvisszaadást tesz lehetővé, a kontrasztarányt pedig annak dinamikus szabályzásával növelik. A panel válaszideje átlagos (6 ms), de a szokványos készülékeknél jobb mozgásfelbontást a 100Hz-es képfrissítés garantálja. A készülékek Virtual Dolby térhangzás megszólalásra képesek 2x10W-al hajtott hangszóróikból. A két SCART, kompozit videó, S-Video, komponens videó, analóg PC RGB csatlakozók és hozzájuk tartozó analóg hangbemenetek mellett a tévéknek 3 HDMI bemenetük is van. Ez utóbbiakon keresztül a HDMI-CE vezérlés-átviteli protokoll a gyártó által „AQUOS Link”elnevezéssel illetett implementációja is működik. Mindkét modell viseli a HD-ready 1080p megjelölést, de azt kezelési útmutatójából sem lehet kideríteni, hogy képesek-e fogadni és kadenciahelyesen megjeleníteni a 1080/24p videojel formátumot.

LC32RD8E_feloldal.jpg
Az LC-32RD8E felbontása okán HD-ready minősítésű. A 4 milliszekundum válaszidejű panel 1.500:1 natív kontrasztarányát a háttérvilágítás dinamikusan vezérlésével javítják. A készülékben a gyártó „truD” képjavító technológiája tökéletesíti a képminőségét. A modell minden szokásos csatlakozóval és két HDMI bemenettel rendelkezik.

Az új 100Hz-es képfrissítésű AQUOS LCD TV alapmodellek már megvásárolhatóak: az LC-32XL8E 260.000 Ft-ért, az LC-37XL8E 320.000 Ft-ért, az LC-32RD8E 170.000 Ft-ért.

Kapcsolódó link:

Sharp: szuper vékony LCD TV és más újdonságok az IFA-n
Sharp: kapható a világ legnagyobb 274 centis LCD képernyője
CES 2008: új Philips, Samsung és Sharp Blu-ray Disc lejátszók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .