Sharp: felére csökken a csúcs LCD panelgyár termelése

1. Oldal

A Sharp is azon szórakoztatóelektronikai cégek közé került, amelyek nyereségességük esését prognosztizálják, és a csökkenő eladások miatt kénytelen legkorszerűbb LCD panelgyártó üzemében felére csökkenteni a termelést.
Sharp_logo.jpgA Sharp a múltév utolsó három hónapja során 24,45 milliárd jen (kb. 70,7 milliárd Ft) üzemi veszteséget hozott összes – szemben a 2010 azonos időszakában elért 23,03 milliárd jen (kb. 66,6 milliárd Ft) nyereséggel -, és előrejelzésük szerint rekord 290 milliárd jen (kb. 840 milliárd Ft) lesz nettó veszteségük a 2011-12-es pénzügyi évben. A cég a veszteség okait a TV eladások visszaesésében és az erős napelem piaci versenyben látja. A Sharp versenytársaihoz képest várhatóan könnyebben vészeli át a TV piac turbulenciáit, annak köszönhetően, hogy a nagyobb képméretű modellekre koncentrál főleg Észak-Amerikában. Ennek ellenére a cég egészéves eladási várakozásait 13,5 millióról 12,8 millió készülékre módosítja.

A világ jelenlegi legkorszerűbb, az Osaka közeli Sakai városában lévő 10. generációs LCD panelgyár havi 1,3 millió 102 centis (40 inch) panelnek megfelelő kapacitását a tervek szerint a felére csökkentik márciusig, de talán tovább is.

Kapcsolódó linkek:

Sharp LC-70LE835E: egy új 177 centis óriás 3D LCD TV
Sharp: a CES 2012 is főleg a nagyképernyős TV-kről szólt
Sharp: szárnyal a nagyképernyős LCD TV-k eladása az USA-ban
Sharp LC-60LE635E: a kedvező áru 152 centis LED LCD TV
Felfüggeszti termelését a Sharp két legnagyobb LCD gyára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .