Sharp: szárnyal a nagyképernyős LCD TV-k eladása az USA-ban

1. Oldal

A Sharp múlt heti bejelentése szerint az amerikai piaci kereslet megugrásával a 2012. márciusában záruló üzleti évben várhatóan több mint 1 millió nagyméretű LCD TV-t értékesít Észak-Amerikában, ami ötszöröse tavalyinak.
A Sharp szerint úgy sikerült idén a cégnek észak-amerikai piaci részesedését növelnie a 152 centi (60 inch) feletti képátlójú készülékszegmensben, hogy a tavalyi négyről 18 modellre bővítették termékválasztékukat és szélesítették értékesítési csatornáikat is.

Az idehaza is kapható 152 centis képátlójú Sharp LC60LE635E
Az idehaza is kapható 152 centis képátlójú Sharp LC60LE635E


A múltév decemberében az USA 152 cm (60 inch) képátló feletti LCD TV piacának mintegy 40 százalékát a Sharp birtokolta. Bár más gyártók is igyekeztek ezt elérni, a Sharp idén növelni tudta részesedését, és november negyedik hetére már a piac mintegy 77 százalékát tudhatja magáénak.

A Sharp azt a célt tűzte ki, hogy több mint 1 millió 152 centi (60 inch) feletti LCD TV-t értékesítsen az észak-amerikai piacon a jövő áprilisig tartó pénzügyi évben, de most várható, hogy ezt egyedül az Egyesült Államokban el lehet érni. A fejlődést jellemzi, hogy a 2010-es pénzügyi évben még csak 200.000 darab ilyen készüléket adtak el az USA-ban.

Míg a hátulról vetítős (projektors) TV-k iránti kereslet csökken a nagy képméretű, több mint 127 centis (50 inch) LCD TV-k egyre népszerűbbek az USA-ban, qahol a nagy TV-k eladása az előző évhez képest idén megháromszorozódik.

A Japán TV gyártó azért erősít a nagyképernyős LCD TV-k piacán, mert a gyors árcsökkenés és a növekvő globális verseny miatt a közepes méretű TV-kkel nehezebb profitot elérni. A viszonylag könnyen, alkatrészek összeszerelésével gyártható közepes méretű TV-kkel szemben a nagy készülékek előállítása kifinomult technológiákat és gondos munkát igényel, amiben a japán cégek erősek.

Kapcsolódó linkek:

Sharp LC-60LE635E: a kedvező áru 152 centis LED LCD TV
Sharp AQUOS óriás LED LCD TV jövőre Európában is
IFA 2011: Sharp Super Hi-Vision 8K4K LCD képernyő demó
Sharp AQUOS LE630/LE632E: sokat tudó LED LCD TV-k
Sharp AQUOS LE430E: ügyes kis DVB-C/T vevős LCD TV-k
Sharp: kész a világ első Super Hi-Vision (8K4K) LCD képernyő
Sharp AQUOS LE830E: az új Quattron 3D TV széria
Jönnek az első EU energiafogyasztási címkével ellátott TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .