Sharp: két új LCD TV széria LED-es háttérvilágítással

1. Oldal

Az új Sharp AQUOS LE700E és LE600E szériák LCD TV-i LED-es háttérvilágításukkal ragyogó képminőséget, 90%-nál is homogénebb képernyő-megvilágítást, magas dinamikus kontrasztarányt és még magasabb szintű színreprodukciót ígérnek.
Magas kontrasztú képek, élethű színek és alacsony elektromos fogyasztás – ezek a Sharp legkorszerűbb technológiáit ötvöző új, 132, 117, 102 és 82 centis (52, 46, 40, 32 inch) AQUOS LE700E, valamint 117, 102 és 82 centis (46, 40, 32 inch) LE600E LCD TV-k jellemzői. A készülékek teljes egészében fehér LED-es LCD panelmegvilágító rendszert alkalmaznak, amely a gyártó szerint még élénkebb és életszerűbb színeket valamint a mélyebb feketét szolgáló 2.000.000:1 dinamikus kontrasztarányt tesz lehetővé. A kiadott sajtóközlemény szerint a Sharp az új készülékek esetében az ízléses dizájn és az energiahatékonyság mellett elsősorban a kiváló képminőségre összpontosított.

Sharp AQUOS LE700E
Sharp AQUOS LE700E


Más gyártókkal szemben a Sharp az új TV-knél a LED szegmenseket nem a képernyő élébe, hanem az LCD panel mögé építi be, mely megoldás a gyártó szerint nagyobb felületi fényességet és mélyebb színeket biztosít. Mindkét széria készülékei 1920 x 1080 pixel teljes HD felbontásúak, és az LE700E sorozat modelljei megkétszerezett 100 Hz-es képfrissítéssel is rendelkeznek. A két új szériában a Sharp saját legújabb 10 bites meghajtású „X-Gen” LCD paneljeit alkalmazzák, amelyek több fényt engednek át, s így nagyobb csúcs fényerő előállítására képesek. Mindezek mellett, valamennyi Sharp LCD tévé új panelfelülettel rendelkezik, ami maximális színminőséget és kontrasztot produkál a lehető legkisebb tükröződéssel.

A Sharp új TV-i a teljes LED háttérvilágítás és az újgenerációs „X-Gen” LCD panel kombinációjával az energiafogyasztást tekintve is jól teljesítenek. A ma kapható hagyományos, hidegkatódos fluoreszcens lámpás háttérvilágítást alkalmazó LCD televíziókkal összehasonlítva a LED technológia energiafogyasztása alacsonyabb, és az új LCD panel új szerkezetének köszönhetően wattonként magasabb fényerőt nyújt. A távirányító „eco-control” gombjával a felhasználók aktívan alakíthatják tévéjük energiafogyasztását, a készülékek ON/OFF gombjával pedig OFF állásban szinte nullára csökkenthetik. A televíziók előállításához kevesebb anyagot, ólmot pedig egyáltalán nem használnak, így újrahasznosításuk is egyszerű. Mindezek miatt a Sharp kérvényezte az EU Öko címkét az Európai Bizottságnál.

Sharp AQUOS LE600E
Sharp AQUOS LE600E


Az új AQUOS LED LCD TV-knek a formateve is új. Az innovatív készülékház zavartalan átmenetet alkot a képernyő és a keret között, egy síkfelületté téve az LCD TV e két alkotóelemét. További dizájnelemek az LE700E széria üvegállványa, illetve a keret alsó élének eltérő megjelenése a két modellnél: az alsó rész színe az LE700E sorozatnál fekete, amelyet enyhe kék árnyalat hangsúlyoz, az LE600E modelleknél pedig csiszolt alumínium. Egy másik szembetűnő elem a keret aljának közepén látható világító kék piramis, amely jelzi, hogy a készülék az új AQUOS LED sorozat tagja.

Az LE700E széria készülékeibe DVB-T és DVB-C, az LE600E modellekbe pedig DVB-T tunert építenek, feltehetően már az MPEG-4 tömörítésű HDTV vételre is alkalmasat. A két SCART csatlakozó és a komponens (YUV) bemenet mellett az LE600E három, az LE700E négy HDMI bemenettel rendelkezik, és az utóbbinak van kép- és zenefájlok lejátszására alkalmasak USB csatlakozója is.

Az LE600E és LE700E szériák augusztustól kerülnek az üzletekben, de a hét új AQUOS LCD TV modell árát még nem véglegesítették.

Kapcsolódó linkek:

Hivatalos a Pioneer és a Sharp Blu-ray együttműködése
Sharp BD-HP22S: új Blu-ray lejátszó BD-Live funkcióval
Sharp: új beépített MPEG4 tuneres AQUOS LCD TV alapmodell
Sharp: gombnyomásra energiatakarékos új AQUOS LCD TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .